Upplev den italienska julen mitt i Stockholm – Eataly presenterar julbord med smaker från Italien

Saluhallskedjan Eataly, som består av bland annat restauranger, barer, kaféer och en stor matmarknad, förvandlas under vintern till en gnistrande italiensk juldestination. Under ett och samma tak finns allt man behöver och vill uppleva runt jul. Från och med 15 novemberserverar Eataly för första gången en julbuffé med det bästa Italien har att erbjuda. I osterian Prima dukas det upp allt ifrån pizza, lasagne och risotto till panettone, tiramisu och pannacotta.

I vinter öppnar Eataly för första gången upp dörrarna till ett traditionelltitalienskt julbord i restaurangen Primapå Biblioteksgatan. Från mitten av november serveras ett stort urval av traditionella italienska maträtter i en varm och gemytlig atmosfär.Buffén kommer innehålla bland annat charkuterier, ostar, bruschetta, fylld pasta, risotto, lasagne, panettone och pannacotta. Det kommer att finnas vegetariska alternativ och det går också bra att önska glutenfria eller veganska alternativ vid bokning.

–Vi är så glada över att äntligen kunna erbjuda en traditionell julbuffé med det bästa från det italienska köket. Vi är extra stolta över bordet med primi-rätter där det kommer serveras bland annat lasagne, risotto och fylld pasta – precis som på en familjär italiensk julmiddag,säger Mattia Gramaglia, Store Manager, Eataly Stockholm.

Juldekorerat i La Piazza
Även det italienska torget, La Piazza, bjuder på gemytlig julstämning med den bästa italienska maten inspirerad av Italiens olika regioner. Från mitten av november och under hela julsäsongen är Piazzan pyntad för att ge stockholmarna en härlig julupplevelse. Här kan man välja att avnjuta ett glas vin tillsammans med pizza efter jobbet, äta lunch efter affärsmötet, eller njuta av en trerättersmiddag med vänner och familj.

Handla sista minuten-klapparna på matmarknaden
I butiksdelen på Eataly finns exklusivt italienskt mathantverk från några av världens främsta producenter. Här kan julklapparna till matälskaren inhandlas, antingen färdiga julkorgar eller korgar med produkter som plockas ihop helt efter egna önskemål. För den som föredrar att ge bort upplevelse finns presentkort som kan användas till bland annat Eatalys olika matkurser.

–Julen på Eataly är en speciell säsong. Det är en upplevelse utöver det vanliga där vi erbjuder det allra bästa från Italien i matväg, både för att avnjuta på plats och köpa med sig delikatesser hem eller ge bort. Den julpyntade Piazzan är också en upplevelse i sig, där vi skapat en pampig julstämning mitt i stan. Med julen på Eataly vill vi ge stockholmarna en härlig juldestination med italiensk familjär stämning, fortsätter Mattia Gramaglia.

Eatalys julbord serveras tisdag-torsdag från den 15 november till och med den 22 december klockan 16.30-21.30. Pris 550 kr (barn under nio år äter gratis).