UNIQLO öppnar RE.UNIQLO STUDIO i Stockholm

Den globalt uppskattade Repair & Remake-tjänsten är ett av flera nya tillskott som öppnar i Flaggskeppsbutiken i Kungsträdgården under våren.

Den globala klädkedjan UNIQLO lanserar nu sitt koncept RE.UNIQLO STUDIO i Sverige, tillsammans med andra interaktiva designelement där alla som vill kan delta för att minska mängden klädavfall, och förlänga livslängden på sina plagg.
RE.UNIQLO STUDIO har nu öppnat upp och är ett dedikerat utrymme för att skapa en ny framtid för oanvända plagg, samt hålla dem i omlopp längre genom att erbjuda möjligheter till reparation, remake och reuse.

“Vi är stolta att lansera RE.UNIQLO STUDIO i Stockholm! Vi har sett ett ökat intresse för att reparera och laga kläder, baserat på feedback från våra kunder. Med RE.UNIQLO STUDIO, och vår utbildade personal, kan vi inspirera och lära ut till en bredare publik samtidigt som vi gör flera olika sömnads- och broderitekniker mer tillgängliga för våra kunder. En anledning till att människor slutar använda sina kläder är att de tappar intresset för dem. Genom att
erbjuda kreativa inslag som japansk reparationsteknik och Sashiko-broderi kan våra kunder nu uppdatera sina befintliga UNIQLO-favoriter, på så sätt hoppas vi att människor kan återfinna intresset för sina plagg och förlänga dess livslängd”, säger Nikolina Johnston, COO, UNIQLO Scandinavia.


RE.UNIQLO STUDIO

På första våningen i UNIQLOs butik i Kungsträdgården i Stockholm välkomnas kunderna till
RE.UNIQLO STUDIO av ett dedikerat in-house-team under butikens ordinarie öppettider, där
de erbjuds flera olika tjänster:

• REPAIR – Lagning av plagg
Kunder kan lämna in sina UNIQLO-produkter som är i behov av lagning – allt från stickade kläder till T-shirts och till och med dunjackor. Utbildad personal tar hand om allt från uppläggning av byxor och sömnad av knappar till lagning av hål och andra skador. Priser för reparationer börjar på 29 SEK.

• REMAKE – Skräddarsydda altereringar
UNIQLO har länge erbjudit kostnadsfria altereringar på utvalda underdelar. Remake-tjänsten i nya RE.UNIQLO STUDIO kan nu även erbjuda kunden altereringar och mindre storleksförändringar på ett bredare utbud av plagg. Vid sidan av de skräddarsydda ändringarna erbjuder UNIQLO även en ny service som förvandlar använda UNIQLO-plagg till nya, uppdaterade plagg med en mängd olika reparations- och anpassningserbjudanden, bland annat med patches och den japanska Sashiko-broderitekniken. Den gamla traditionen uppmuntrar kunderna att laga och försköna sina kläder för att ge dem nytt liv, och behålla dem under en ännu längre tid. Kunder kommer även att kunna personifiera sina nyinköpta UNIQLO-produkter – allt ifrån väskor till T-shirts – genom broderiservice med en mängd olika motiv. Priserna är från 139 SEK för broderi och Sashiko-broderi, och från 349 SEK för patches.

• REUSE – Återanvändning av produkter
RE.UNIQLO insamlingskärl finns sedan tidigare i butiken för att samla in föremål som inte längre används och som sedan doneras till lokala hjälporganisationer. I Sverige donerar UNIQLO sina insamlade produkter till den ideella organisationen ”Fryshuset” som varit en långsiktig partner till varumärket sedan öppningen i Stockholm 2018.

• UPCYCLING – Studio Masachuka
Utöver möjligheter att donera plagg kommer UNIQLO nu att även erbjuda upcycling-service i samarbete med Studio Masachuka – en studio som specialiserar sig på japanska sömnadstekniker, baserad i både London och Ghent. Samarbetet möjliggör för kunder att ge nytt liv åt defekta UNIQLO-plagg genom avancerade reparations- och remake-tjänster, baserade på den traditionella japanska broderitekniken Sashiko. Studio Masachuka har även tagit fram en unik kollektion som kommer att finns nu till försäljning exklusivt i RE.UNIQLO STUDIO i UNIQLO-butiken i Kungsträdgården.

UNIQLO KUNGSTRÄDGÅRDEN FORTSÄTTER ATT UTVECKLAS MED INTERAKTIVA ELEMENT
Den efterlängtade lanseringen av RE.UNIQLO STUDIO i Sverige är en del av UNIQLOs initiativ att vidareutveckla butiken i Kungsträdgården – Sveriges flaggskeppsbutik som firar 5 år sedan öppningen 2018. I samband med lanseringen av RE.UNIQLO STUDIO presenterar UNIQLO även en ny, stor UTme!-yta, även den på första våningen i butiken i Kungsträdgården. UT är UNIQLOs löpande kollektion av T-shirts som knyter an till samtida kultur, konst, musik, fotografi och design. I den nya UTme!-ytan kan kunden skapa sin egen UTme!-design och inspireras av
lokala, kreativa kollektiv som kommer att skapa och presentera exklusiva motiv för butiken i Kungsträdgården med koppling till lanseringen av UTme! under våren 2024.

Tillsammans med RE.UNIQLO STUDIO utgör UTme!-ytan en levande, kreativ butiksupplevelse på första våningen i butiken i Kungsträdgården, där kunder kan ta del av, och uppleva, LifeWear till fullo.