TUI breddar sitt utbud i den grekiska övärlden

Karpathos är ön för dig som älskar det småskaliga och genuina Grekland. Upptäck gömda stränder med turkost vatten, fridfulla bergsbyar och tavernor med rätter efter mormors recept. Bland våra resor till Karpathos kan du välja mellan alltifrån familjedrivna hotell med personlig atmosfär till lägenheter där du kan fixa din frukost själv.

Mellan Kreta och Rhodos reser sig Karpathos, en lite hemlig ö med dramatisk natur och stränder med turkost vatten. Ön är näst störst i ögruppen Dodekaneserna men sticker ut bland sina grannöar. Här vårdas kultur och traditioner, i restaurangköken lagas traditionella rätter av produkter som odlats i närheten och öborna är mycket stolta över sin ö.

TUI kommer erbjuda direktflyg från Stockholm och Köpenhamn under nästa sommar och sensommar från maj till oktober.

– Det är otroligt kul att vi nu erbjuder Karpathos och breddar vårt utbud i grekiska övärlden, ett fantastiskt resmål för den som älskar Grekland och vill upptäcka något nytt. Karpathos erbjuder något för alla – fina stränder, fantastisk kultur och fina vandringsleder och snorkling för den som önskar en aktiv semester, säger Tommy Serban Kommersiell Direktör på TUI

Karpathos stränder

Karpathos stränder är av toppklass – vattnet är turkost och så klart att det känns som att bada i en pool. Det finns ett fyrtiotal stränder av olika karaktär på ön, de mest spektakulära tar du dig bäst till på en dagsutflykt med hyrbil eller badbåt. I Karpathos stad, Amopi, Lefkos och Arkasa finns fina stränder på bekvämt räckhåll från TUIs hotell.

Snorkling, vindsurfing och vandringar

Vissa stränder på Karpathos passar vindsurfing, andra ligger i lä för vinden. Gemensamt för dem alla är att du kan snorkla i kristallklart vatten. Till de finaste stränderna kan du också ta dig genom att följa vandringsleder genom pinjeskogar och terrassodlingar med oliv- och pistagenötsträd. Många av stigarna mynnar ut i gömda badvikar vid foten av branta klippor.

Hemlagat och lokalproducerat

För öborna är det självklart att laga mat som kommer direkt från egna odlingar och från naturen. Så gott som varje restaurang har sin egen olivolja, honung och hemodlade citroner, oliver och grönsaker. Du kan få smakprov på rätter som lagats genom generationer: pastarätten makarounes, träkolsgrillat lamm och fyllda zucchiniblommor.

Se dig omkring på Karpathos

Det är populärt att hyra bil på Karpathos och köra längs serpentinvägarna med strålande utsikt över havet. Stanna till för lunch i en sömnig liten bergsby och gör en avstickare till en hemlig badvik. TUI erbjuder även rundturer och aktiviteter på Karpathos som går att boka innan eller under semestern.


Avgångar: maj– oktober

Flygtid Cirka 4 timmar 30 min med direktflyg från Stockholm-Arlanda till Karpathos flygplats.