Skansen Hotell i Båstad: En oas av avkoppling och lyx

Mitt i den pittoreska kuststaden Båstad hittar du Skansen Hotel som är en helt perfekt plats för dig som älskar avkoppling och återhämtning i lyxig miljö. Hotellet är känt för sitt pampiga kallbadhus, exklusiva spa, restaurangen Sand och en magisk rooftop. 

Jag och min familj med hund tog tåget från Stockholm till Båstad och fick den bästa veckan på länge. Så fort vi checkat in i vår villa som låg på krypavstånd från havet så packade vi upp våra badkläder och gick vi bort till stranden. Det är första gången vi reser med hund och det var förvånansvärt enkelt. Dessutom görs hundpromenader med hoppsasteg när man får gå i en miljö med evighetslånga, vita sandstränder. 


 
Kallbadhuset: 
60 meter rätt ut i havet ligger Hotel Skansens ikoniska kallbadshus. Det är omåttligt trendigt och välgörande att doppa sig i kallt vatten och varva det med en varm bastu. Jag är en badkruka av rang men den varma bastun efter doppet och den goda koppen varmchoklad med grädde som serverades ute på kallbadet gjorde upplevelsen magisk. 

Dessutom finns det en varm utomhuspool som man kunde sitta i och njuta av utsikten.  

Spa: 

Efter uppfriskande dopp i havet så gick jag för att få massage medan min dotter gick på snäckjakt med sin pappa på stranden. Hotellets exklusiva spa erbjuder ett brett utbud av behandlingar och terapeuterna använder sig av dom där premiumprodukterna som man aldrig lyckas hitta i butik. Efter min massage gick jag och la mig i den japanska poolen och jag vet inte vad dom har i det vattnet eller om det var för att jag precis fått livets bästa massage men jag har aldrig kopplat av mer. Åker du till Hotel Skansen så missa INTE den japanska poolen. Det är nåt alldeles extra. 

Rooftop: 

Uppe på hotellets takvåning kan man njuta av goda drinkar och ett varmt utomhusbad i den varma horisontpoolen med utsikt över Kattegatt. I inomhusrelaxen står mjuka divaner på rad där man kan ligga och koppla av med fönster mot himlen.  

Restaurang Sand: 
Hotellets restaurang Sand erbjuder en kreativ meny där lokala och säsongsmässiga ingredienserna står i centrum. Allt från färska skaldjursdelikatesser till läckerheter inspirerade av internationella smaker till exempel en gudomlig torskrygg med 
hjärtmusslor, grillad gurka och potatisstomp. Jag skulle säga att restaurangen i sig är värd en resa till Båstad. Inte bara för den goda maten och den otroliga utsikten utan även för den otroligt proffsiga och personalen. Här erbjuds service på en nivå som bidrar ytterligare till en oförglömlig matupplevelse. Missa inte drinkarna som är skapade av Sveriges mest prisbelönta (10 topp i världen) bartender, Daniel Seehuusen vars mål är att göra Bjärehalvön till Sveriges främsta cocktaildestination. 

 
Boendealternativ: 

Hotellet har en massa rum som vetter mot havet inne i huvudbyggnaden som är ett gammalt spannmålsmagasin från 1877. Eftersom vi hade med oss vår hund så bokade vi en av villorna som ligger upp mot en liten kullerstensgata precis utanför hotellet. Skansen Hotell erbjuder ett varierat utbud av boendealternativ för att passa olika gästers preferenser. Förutom dom mysiga och bekväma rummen i hotellbyggnaden som erbjuds små lyxiga villor som är perfekt för barnfamiljer. När vi anlände till vår elegant inredda villa så stod en liten hundsäng och mat/vattenskålar i hallen till vår lilla Toypudel.  Villan var ett perfekt boende för oss med mindre än en minuts promenad till huvudbyggnaden. Jag ska definitivt åka tillbaka till Hotel Skansen och nästa gång blir det under vintern med ett tjejgäng. Tänk att sitta i en varm utomhuspool mitt i vintern uppe på hotellets rooftop med havsutsikt, i sällskap av goda vänner och ha en middagsbokning som väntar bara nån timme efter en inbokad helkroppsmassage.