Scandinavian Resorts i Sverige

Scandinavian Resorts driver 8 enheter på 5 platser runtom i Sverige från kust till fjäll. 

Scandinavian Resorts driver klassiska svenska hotell och restauranger som erbjuder service i världsklass på attraktiva destinationer. De strävar efter att skämma bort sina gäster och få dem att känna sig riktigt hemma genom förstklassig service och unika kulinariska upplevelser. 

Gästfrihet i världsklass på attraktiva resmål 
När du som gäst besökt någon av Scandinavian Resorts anläggningar vill du komma tillbaka. De har gjort det till sitt uppdrag att ge dig som gäst ”en känsla att längta tillbaka till” och de har lyckats. 

Matupplevelsen är en av Scandinavian Resorts verkliga passioner och även ett kärnfokus. De är inspirerade av de bästa kulinariska upplevelserna som går att finna runt om i världen och delar dem med dig som gäst. Besök något av inom Scandinavian Resorts-gruppen hotell eller restauranger och du kommer att få njuta av ett varierat utbud av gastronomiska läckerheter – de har totalt inte mindre än 19 olika restaurangkoncept! 

Stora Hotellet i Fjällbacka, Västkustens boutiqehotell 

Redan år 1834 slogs dörrarna upp för första gången till Stora Hotellet i Fjällbacka, då av Mamsell Charlotta Hanqvist som drev gästgiveri och handelsbod. Sedan dess har mycket hänt och hotellet har blivit större och renoverats i omgångar, men en sak är fortfarande den samma; lugnet och atmosfären. 

Det är ingen hemlighet att Bohuslän med sina råa klippor och öppna hav sprider ett lugn i de människor som åker dit. På Stora Hotellet får man njuta av fantastiska matupplevelser, sköna sängar, frisk luft och tid att bara vara. 

Stora Hotellets 21 rum är alla personligt inredda med inspiration från Kapten Klassens världsomseglingar.  
Kapten Klassen seglar på världshaven vid sekelskiftet och inreder då sin matsal i den samtida konstnären Carl Larssons färger, som ger ett varmt och välkomnande intryck. Samtidigt är han fåfäng och vill gärna visa upp sina troféer från sina resor. Kaptenen får uppleva övergången från segelfartyg till ångdrivna fartyg, blir hans dröm att en gång få äga en ångdriven båt, denna dröm finns målad på den norra väggen i matsalen. 

Kaptenens resor kom att få en central roll i hela hotellet då det kom till utformningen av rummen, i den nedre våningen finns alla Kaptenens favorit hamnstäder, så som Buenos Aires, Casablanca, Mombasa, Bombay och Yokohama. 

Mat, dryck och service är deras stora passion 

Stora hotellet inrymmer TRE olika restauranger och en fantastisk vinkällare. Här bjuds dina smaklökar på en kulinarisk resa från klassisk skärgårdskrogen Mamsell till magiska pizzor på Grano och sydamerikanska smaker på Asado. Här finns något för alla smaker. 
 
Stora Hotellet har många upplevelsepaket, vem skulle inte vilja prova på Hummerfiske eller ostronplockning? Det är för den mera äventyrliga. För den som vill ta det lite lugnare finns Relaxpaket där hotellets nyöppnade relaxavdelning spelar en stor roll. Här finns både bastu och pool. För den modigare finns havet bara ett fåtal ”toffelsteg” från relaxavdelningen. 

Hällsnäs Hotell & Restaurang 
På udden vid näsets slut, precis intill sjö och skog ligger oasen Hällsnäs Hotell & Restaurang. En herrgård med anor från 1600-talet. Där har direktörer, disponenter, patroner och andra storheter ur den svenska societeten umgåtts och levt livet glada dagar i över 100 år. 

Det finns 36 hotellrum, en svit och en sjöstuga, alla smakfullt inredda och anpassade för konferenser, familjer eller kärlekspar. Matupplevelsen på Hällsnäs är något utöver det vanliga, här lagas mat med hjärtat och menyerna utformas efter säsongens råvaror. Ambitionen är att vara Västsveriges matdestination och matupplevelsen gör att smaklökarna gör kullerbyttor av glädje!  
 
För att göra vistelsen komplett finns även bastu, badtunnor, inne- och utegym, kanoter och SUP:ar för uthyrning. Närheten till skog och mark lämpar sig ypperligt för sköna promenader eller löpturer. Hällnäs är en plats där lugnet infinner sig och det finns plats för kreativa möten för alla typer av grupper och konferenser. Hällsnäs inhyser även ett av Mackmyras Whiskylager och erbjuder whiskyprovningar och whiskyskola. I deras matstudio kan man laga mat med kock, varför inte samla kollegor, vänner eller familjen till en rolig, utmanande och välsmakande aktivitet? 
Kombinationen av aktiviteter, matupplevelsen och ett bra möte endast 20 minuter från Göteborg och Landvetter gör Hällsnäs till en unik mötesplats. 

Ny restaurang på Hällsnäs 
Ytterligare ett steg vidare mot målet att bli Västsveriges matdestination tar de genom att öppna restaurang Signum. Bakom konceptet står delägaren och matkreatören Thomas Sjögren, årets kock 2015. Thomas har tillsammans med kockarna Markus Pettersson och Hampus Fors, som båda har ett långt förflutet på stjärnkrogen 28+, tagit fram matkonceptet. 
 
Med inspiration från våra fyra element – jord, eld, luft och vatten serveras en avsmakningsmeny med minst 18 serveringar, ibland fler beroende på vad säsongen har att leverera. Den nordiska säsongen och lokala råvaror står i fokus lika så det nära samarbetet med bönder, fiskare och leverantörer som levererar råvaror av högsta kvalitet. 

Deras strävan efter att i så stor mån som möjligt vara självförsörjande på råvaror är för att jobba hållbart och därmed kunna kontrollera kvalitet, svinn och produktion. 

Så här säger Thomas Sjögren själv om Signum: 

”Signum är resultatet av en dröm jag haft länge! Att få skapa rätter med de bästa råvarorna på en underbar plats som ger en sinnesro direkt man kommer hit, känns otroligt inspirerande. Vår målsättning är att Signum ska bli en egen matdestination dit man kommer för att njuta av god mat och god dryck. Vi arbetar för fullt med att få klart det sista och vi är supertaggade på att få slå upp dörrarna i början på maj.” 

Gammelgården Hotell & Restaurang 

Sälens mysigaste hotell, perfekt för gourmanden och naturälskaren. Med anor från 1600-talet sitter den mysiga atmosfären bokstavligen i väggarna och den sprakande brasan gör att lugnet och känslan av att ”bara vara” infinner sig direkt. 

Restaurangen på Gammelgården med inriktning på vilt, där de klassiska viltköttbullarna är vida kända, långt utanför Sälen och Dalarnas gränser. Här serveras välkomponerade måltider med fågel, fisk och vilt från norra Sverige, gärna med lokal förankring. Menyns råvaror följer den nordiska säsongen men alltid med inslag av det vilda och köksmästaren botaniserar ofta och gärna i naturens skafferi.

Sälens mysigaste våffelstuga 
Njut av en riktig klassiker på Gammelgården! Våffelstugan med sina anor från 1600-talet flyttades till sin nuvarande plats 1945 från Malungsfors och då som ett utflyktsmål för Högfjällshotellets gäster. Våffelreceptet är detsamma som användes för 100 år sedan. Självklart är det en hemlis… Men de kan sträcka sig så långt att de erkänner att det är vichyvatten i smeten.

Gammelgårdens hotell inhyser 37 mysiga rum (varav två sviter) fördelat på tre byggnader; 
Lodgehuset – med inspiration från ”amerikanska lodger” och Ralp Laurent tapeter och textilier. Här finns också Gammelgårdens bastu- och relaxavdelning. 
Dalahuset – med inspiration av de kända dalakonstnärerna, Carl Larsson och Anders Zorn går rummen i typiska dalafärger. 
Dungerska Villan – Uppkallad efter Bosse Dunger som under 50-talet drev och utvecklade Gammelgården med hotell och restaurang. Vissa av rummen i Dungerska villan har balkong eller terrass.  
När du bor på Gammelgården ingår alltid den fantastiska frukostbuffén, här finnas allt du önskan och lite till. De vilda inslagen på frukostbuffén gör det hela mera intressant och varför inte prova älgkorv till frukost?    

Vandringsleder, skidspår och pister finns precis runt husknuten och lockar till äventyr. Fjället är lättillgängligt och en packad matsäck smakar aldrig så bra som när den avnjuts på fjället med vackra vyer, oavsett årstid då alla årstider har sin egen charm. Gammelgården har öppet alla dagar året om och är ett välbesökt smultronställe, sommar som vinter.  

Sälens Högfjällshotell 
Här öppnar sig en värld av upplevelser för livsnjutaren. En exklusiv resort där allt finns inom räckhåll. Matupplevelser i 13 prisbelönta restauranger och barer, egen biograf, wellness med bastu och gym, konferenslokaler, lekrum och skiduthyrning. Och Högfjällets backar och spår finns alldeles utanför dörren.

Passionen för mat, dryck och service är stor 
De erbjuder en mångfald av möjligheter med våra 13 restauranger och barer där målet är att du som gäst alltid ska hitta det du önskar. De frestar gärna våra smaklökar med allt från steakhouse till fantastisk fiskrestaurang, förstklassiga hamburgare och rökig BBQ, både för stora och små gäster. 

I december 2021 öppnade de nya fiskrestaurang, Onkel Jean gone fishing. Det är den anrika fine dining restaurangen Onkel Jean som fått ”nya kläder”.  Det är samma höga klass på service, miljö och råvaror men mera fokus på fisk och skaldjur. Köksmästare för Onkel Jean gone fishing är Fredrik Hedlund, OS-medaljör tillsammans med kocklandslaget. 

Onkel Jean gone fishing är restaurangen för dig som söker det lilla extra. Meny baseras på råvaror av högsta kvalitet och vin serveras från en vinkällare av toppklass. White Guide skrev en fantastisk recension om Onkel Jean gone fishig där de bland annat nämner; 
 
”Den stekta hela rödtungan i skirat smör och russinvinägrett serveras vackert dekorerad med tunna skivor gul och röd beta, som även kommer i klyftor som tillbehör. Enkelt, klassiskt, men med en liten blygsam modern twist. Och så vinkällaren, den är fortfarande en av landets mest imponerande med tyngdpunkt på Frankrike. Kunnig och engagerad personal guidar rätt.” 

 
Lyxiga hotellrum och mysiga lägenheter  
Högfjällshotellet är resorten för dig som söker ett boende i Sälen med närhet till allt. En resort för familjen, semesterresenären eller konferensgästen som inte lämnar något att önska, 13 restauranger och barer samt ett nöjesutbud i världsklass. 

Här finns 1600 bäddar fördelat på allt från enkelrum till 8-bäddslägenheter. Det finns något för alla smaker oavsett om man vill bo tillsammans i generationer, som familj eller som par.  

Deras heltäckande serviceutbud, barnaktiviteter, utförsåkning och längdåkning precis utanför dörren gör att du som gäst har allt inom räckhåll för en lyckad semester. 

Nytt nöjeskoncept 
När pandemins restriktioner lättade öppnade man upp till en ny typ av club – SkiClub Deluxe och TableClub Exclusive – lika roligt som förr, lika mycket party och fest men i ny tappning och med samma härliga Högis-anda. 


Nytt koncept för deras uppskattade nöjesverksamhet, med ledord som fest, exklusivt, säkert och hållbart. Konceptet som skall vara långsiktigt i en ny värld samtidigt som det ska vara lika oförglömligt roligt som tidigare. För att kunna erbjuda den rätta känslan har de investerat i ett nytt inredningskoncept i Vinterträdgården med olika härliga loungemiljöer. De verkar ha lyckats och gästerna uppskattar det ”nya”.