Scalarevyn på anrika Scalateatern

Den 26 augusti 2021 var det äntligen officiell premiär för den uppmärksammade revyföreställningen “Scalarevyn”. Henrik Dorsin och Michael Lindgren väcker liv i Scalateaterns klassiska revytradition tillsammans med några av Sveriges främsta musiker, skådespelare och dansare. På scen står förutom Henrik Dorsin själv de komiska virtuoserna Vanna Rosenberg, Johan Ulveson, den i humor-sammanhang något otippade Klas Hedlund som till vardags är aktad operasångare på Kungliga Operan, samt stjärnskottet Louise Nordahl känd från TV4:s “Mumbo Jumbo”. 

Scalateatern har en lång historia av revy. På 40- och 50-talet var teatern en av Stockholms mest självklara revyscener. Här föddes stjärnor som Anita Lindblom och Christina Schollin och en lång rad revy-ikoner gjorde massvis av föreställningar vilket befäste Scalateaterns roll som en av landets mest självklara revyscener – och nu är det dags igen! 

Dorsins högaktuella “Scalarevyn” är en klassisk nummer-revy med musik, dansnummer, sketcher, monologer. Revyn är ständigt på tå och hänger med i världsläget och de politiska svängarna. Ingen går säker, alla kan få sig en känga eller en hyllning när vi åker på en revy-resa från stenåldern till nutid. Här avhandlas allt från vår diplomatiska handfallenhet inför Kina, rutavdragsknarkande gottegrisar i den urbana medelklassen till drömmar om vem vi skulle vilja vara. Ensemblen levererar allt med en självklar lekfull tajming som dessutom ramas in av nyskriven musik, komponerad av kapellmästare Per Ekdahl. Musiken framförs av en generös 7-manna orkester, med bland andra jazzmusikern och grammisvinnaren Per “Texas” Johansson och violinisten och Jazzkatten-vinnaren Josefine Runsteen. Revyn förgylls även av “baletten”, tre fantastiska dansare under ledning av dansaren och koreografen Anna Ståhl. 

Scalarevyn slungar oss fram och tillbaka mellan svunnen tid och idag, den är Dorsinsk, lyxig och genomtänkt. Det är helt enkelt – Njutbart! 

I rollerna: Henrik Dorsin, Vanna Rosenberg, Johan Ulveson, Louise Nordahl, Klas Hedlund

Dansare: Anna Ståhl, Gabriella Kaiser, Oskar Störtebecker

Musiker: Kapellmästare, trummor och slagverk: Per Ekdahl, Träblås: Per ”Texas” Johansson Bas: Ulric Johansson, Gitarr: Andreas Grube, Piano: Vladan Wirant Fiol: Josefin Runsteen, Trumpet: Annika Granlund Jonsson

Manus: Henrik Dorsin

Regi: Michael Lindgren

Biljetter: scalateatern.se