Nya Lean Luxury Hotel

Ruby Louise Hotell rooftop-bar

För svenskar som drömmer om att utforska Tyskland framöver finns nu två nya Ruby Hotel-stjärnor att utforska på den tyska hotellhimlen: Ruby Louise Hotel i Frankfurt och Ruby Luna Hotel i Düsseldorf. Det förstnämnda hotellet lockar med en 400 kvm stor, grön takterrass och charmig inredning i Biedermeier-stil. Det andra hotellet, Ruby Luna, är inspirerat av rymden och har bland annat en observatoriebar på 13:e våningen med utsikt över staden och stjärnhimlen.  


Text: Redaktionen Foto: Pressbilder


I likhet med övriga Ruby-hotel har de båda hotellen skapats utifrån en så kallad ”lean luxury”-filosofi, där det överflödiga skoningslöst skalats bort för att ge gästerna möjlighet att bo på ett perfekt läge och få en hotellupplevelse av hög standard till ett överkomligt pris.

Ruby Luna Hotell outdoor
Ruby Hotell rooftop

Svenskar som har planer på att utforska Tyskland i år bör kika närmare på hotellgruppen Ruby Hotels, vars filosofi är att kunna erbjuda lyxiga hotellupplevelser till ett förmånligt pris.  

Nu öppnar den München-baserade hotellgruppen ytterligare två hotell, i Düsseldorf respektive Frankfurt. Med de båda nykomlingarna finns nu sju Ruby Hotels i Tyskland och tio i Europa totalt.  

Frankfurt-hotell med frodig rooftop-oas 

Ruby Louise, som det ena hotellet heter, är hotellgruppens första hotell i Tysklands finansiella distrikt, Frankfurt am Main. Hotellet har 215 rum i olika storlekar – från 13 till 30 kvm.  

På entrévåningen välkomnas gästerna av en check-in avdelning med bar och kafé i öppen planlösning.  Högst upp i hotellbyggnaden, på åttonde våningen, gömmer sig en stämningsfull grön oas: En 400 kvm stor takterrass med äppel-, päron- och körsbärsträd, samt örtodlingar. Det står även en gammal Landau-vagn i original parkerad på terrassen. Här kan besökare slappna av på en av solsängarna, slå sig ner i en saccosäck, ta plats vid baren eller vid ett av borden.  

  

Hotellets inredning, såväl inne som utomhus, är inspirerad av stilepoken Biedermeier. En period som kännetecknades av dess fokus på närhet, hemtrevlighet och ett ökat trädgårds- och naturintresse. På hotellet finns flertalet originalantikviteter från denna period, inklusive ett Biedermeier-skrivbord och en Biedermeier-hatt. 

 Som en kontrast till Biedermeier-epoken pryds hotellinredningen med väggmålningar av den tyska gatukonstnären Big Bimes, bland annat med en väggmålning föreställande Louise von Rothschild, som hotellet är uppkallat efter. Louise von Rothschild var gift med en bankman och levde i Frankfurt på 1800-talet. Hon donerade bland annat ett privatsjukhus och Clementine Children’s Hospital till staden.  

 Hotellet ligger på en lugn sidogata i centrala Frankfurt, mellan konserthallen Alte Oper och torget Goetheplatz, med alla stadens huvudattraktioner på gångavstånd – häribland ”den kulinariska huvudgatan” Freßgass och dess många restauranger och barer, liksom de internationella lyxbutikerna på Goethestraße, som ligger ett stenkast från hotellet.  

Rymdinspirerat hotell med observatoriebar på 13:e våningen 

I Düsseldorf har hotellkedjan nu öppnat sitt tredje hotell, Ruby Luna – som även blir gruppens flaggskeppshotell i staden. Hotellet ligger i den vackra, tidigare Commerzbank-byggnaden, i närheten av den gamla stadsdelen Rhinen och tågstationen, varifrån man enkelt kan ta sig till och från flygplatsen. Ruby Luna har 206 rum i olika storlekar (från 14 till 23 kvm) fördelat på 13 våningar. 

På entréplanet finns en bar, ett kafé och ett loungeområde, inspirerat av de optimistiska 50- och 60-talen och dessa tidserors fascination av rymden.  I varje hörn finns inredningsdetaljer som raketer och rymdkapslar och på bottenvåningen finns ett glasgolv med möjlighet att beskåda källaren från ett fågelperspektiv. 

Ruby Luna har även stora härliga utomhusytor med en terrass framför huvudingången, en fridfull innergård som inretts med ett UFO och en observatoriebar på 13:e våningen – med panoramautsikt över staden och natthimlen. 

Allt överflödigt skalas bort  

Ruby Hotels uppför samtliga hotell med fokus på vad de kallar ”lean luxury”: Genom att skoningslöst skala bort allt överflödigt kan Ruby erbjuda både perfekta lägen och hotellupplevelser av hög kvalitet till ett fördelaktigt pris. Samtidigt som affärsmodellen skapar fördelar för företagets investerare och samarbetspartners. 
  
– De nuvarande och förväntade utmaningarna i branschen har visat att vår Lean Luxury-strategi fungerar. Vi gör lyx mer tillgängligt genom att begränsa oss till en relativt liten yta och skala bort det ”onödiga” – i likhet med till exempel en lyx-yacht. Detta kombinerar vi med en omkostnadsstruktur som är mer ”lean” och flexibel än på många andra hotell. På så sätt kan vi erbjuda en lyxig och unik hotellupplevelse till ett fördelaktigt pris. Samtidigt som vi reducerar risken för våra samarbetspartners. Vi planerar och bygger till exempel på ett ”modulärt” sätt, och vi centraliserar och automatiserar så mycket det bara går, i alla de processer som sker ”bakom kulisserna” i hotelldriften, som till exempel administration och inköp, förklarar Michael Struck, grundare och vd, Ruby Group. 

Praktisk information 

En övernattning på Luna kostar från 74 EUR per natt och på Louise från 89 EUR per natt. 

Läs mer på www.ruby-hotels.com