Retinol i rutinen: en multiaktiv ingrediens och superhjälte för huden

Huden är mer än bara kroppens största organ, den är en levande historiebok som lagrar minnen av varje solstråle och leende. Mary Brennan, International Training Manager för ZO® Skin Health, har över 23 års erfarenhet inom skönhetsbranschen och är baserad i Chicago, Illinois. Hon betonar vikten av att förstå att huden minns och att det vi gör idag kommer synas på vår hud tio år senare.

– Retinol är som livets essens i varje cell, och magin sker bakom kulisserna, förklarar Brennan.

ZO Skin Health älskar A-vitamin och grundaren Dr Zein Obagi med kollegor refererar ofta till A-vitamin som essenstiellt för huden. Retinol är en superhjälte som bland annat kan hjälpa till att öka cellförnyelsen, återställa fukt inifrån, vända problem med hudtextur, reducera och ta bort pigmentering och samt öka produktionen av kollagen och elastin. Som med många andra aktiva ingredienser kan huden behöva vänjas in, och för det är vintern en perfekt säsong!

Superduon: ZO Wrinkle & Texture repair och….  
– Som namnet antyder verkar ZO Wrinkle + Texture Repair för att förbättra fina linjer och rynkor samt förbättra hudens struktur. Den hjälper också till att stärka hudbarriären och bidra till en friskare och mer återfuktad hud, Mary Brennan

ZO Wrinkle + Texture Repaire, 2045 SEK / 50 ml. 

ZO Radical Night Repair 
Denna kräm är utformad för att släta ut och strama upp slapp hud. Produkten kan också bidra till att reducera fina linjer och rynkor samtidigt som huden får en mer strålande lyster. Radical Night Repair kan användas varje kväll eller som en personlig ”hempeeling” i 3-5 dagar för ett strålande resultat.

ZO Radical Night Repair, 2395 SEK / 60 ml. 

…. ZO Retinol Skin Brightener
– Detta är en produkt med ingredienser som kan göra underverk för att jämna ut hudtonen och ge den en vacker lyster. Den hjälper också till att förebygga ojämn pigmentering. Den inns dessutom i tre olika styrkor av retinol för att passa både dig som är ny på retinol och dig som är mer erfaren. Denna hero-produkt kan även användas på kroppen, men glöm såklart inte SPF!

ZO Retinol Skin Brightener, 1535-1695 SEK / 50 ml. 

Om ZO Skin Health
ZO Skin Health är ett klinikvarumärke som grundades år 2007 av globalt erkända dermatologen Dr. Zein Obagi. ZO Skin Health behandlar alla hudtyper och tillstånd och drivs genomgående av innovation med produkter baserade på kliniska studier tillverkade med aktiva och vårdande ingredienser av högsta kvalitet. ZO Skin Health distribueras av Hudhelse Stockholm AB sedan 2009.