Restaurang Bonnie´s på Bank Hotel 

Restaurang Bonnie´s som ligger i Bank Hotel har en spännande och intressant historia. Bank Hotel byggdes 1910 som huvudkontor för Bankaktiebolaget Södra Sverige. Byggnaden ritades av arkitekt Thor Thorén och utformades som en djärv, modern tolkning av ett renässanspalats. Här blandades extravaganta jugendelement med traditionell styrka och soliditet som var kännetecknande för en banks huvudkontor på den tiden. 

Nu har de tunga bronsportarna som påminner om byggnadens ursprungliga ändamål, mjukats upp med finare, subtilare designinslag – glastaket över den forna bankhallen, som nu är restaurang Bonnie’s, reser sig sex meter över golvet och låter ljuset flöda in över interiören och lysa upp den eleganta blå-gröna stuckaturen på de stöttande pelarna. När byggnaden renoverades för att inrymma hotellet har stor möda lagts ner på att bevara de ursprungliga funktionerna, med en ny och modernare touch. 

Under det höga glastaket väcks den gamla bankhallen till liv med en kulinarisk upplevelse. Bonnie’s serverar en fantastisk internationell meny med noga utvalda och säsongsbaserade råvaror. 

Njuta av den livlig atmosfären. 

Här kan man avnjuta en riktigt trevlig och utsökt middag under det häftiga höga glastaket i en modern och stilfullt inred restaurang.  Börja middagen med att avnjuta ett glas bubbel eller en fördrink, medan du bara njuter av den härliga och häftiga interiören. Planera en långmiddag här, för det är väldigt trivsamt.  

Varför inte inleda middagen med en god Burrata med preserverad citron, pistage, citrus, salvia och sparris med brynt smör hollandaisesås. Eller kanske en råbiff på Kalvtartar som serveras med sallad & tillagas vid bordet. Extra roligt att se hur de tillagar den.  

Till varmrätt kan kalventrecôte med vichymorötter, färsk lök, ättika och dill eller en Gös med Gnocchi, stuvad svartkål, mangold och spritärter rekommenderas starkt.  

Missa sen inte den kända desserten Smash the Piggy Bank med rabarberkompott och yoghurtglass. Desserten är för 4 personer. Men den var så god och går även att dela på två, om man är chokladälskare. Även denna dessert tillagas vid bordet och sedan får man den stora äran att slå sönder den fina chokladgrisen med en liten hammare till bords och vad som finns i den, blir en suprise! 

För att vara helt säker på att få ett bord här boka bord i god tid. 

La Voûte 

Längst ned i Bank Hotel finner man det anrika bankvalvet La Voûte. Bankvalvet är idag den ultimata ytan för allt från konferenser till privata middagar och glamourösa fester – där endast fantasin sätter gränserna. Med detaljer bevarade från 1910 är La Voûte en viktig del av Bank Hotels historia. Maten kommer från Bonnie’s prisbelönta kök. Detta är minst sagt det exklusivaste bankvalvet för en privat middag, konferens eller ett stort mingel. 

Här har man tillgång till både en middagsdel som tar upp till 63 gäster samt en bardel där man kan hålla i det ultimata minglet för upp till 200 personer när dörrarna är öppna. 

Hitta hit; Arsenalsgatan 6, Stockholm 

Skrivet av; Lina Sjölund, https://liniztravel.com/