Krogrecension: Pas d’Art – en exklusiv restaurang i Biblioteksstan

Pas d'Art bar
Pas d'Art drink

Pas d’Art ligger i hjärtat av Biblioteksstan i Stockholm och erbjuder en lyxig men ändå avslappnad och sofistikerad matupplevelse hela dagen. Här serveras det lunch, middag och riktigt goda cocktails. 

Restaurangen levererar ett kreativt och unikt kök med fransk inspiration i botten som är tolkad med svenska råvaror som är i säsong. 

Pas d’Art är inte bara en färgstark restaurang med en förtrollande atmosfär, det är också ett stilfullt konstutrymme och som ett livfullt vardagsrum att njuta av god mat och dryck i.  

Namnet Pas d’Art, som på franska betyder ”ingen konst”, kan också översättas som ”inga problem” och återspeglar därmed kökets filosofi, med sin bistronomiska inställning till det kulinariska hantverket. Namnet i sig är också paradoxalt, eftersom Pas d’Art samarbetar med konstnärer, liksom personligheter från mode- och designvärlden. 

När du kliver in på Pas d’Art hälsas du välkommen av den storslagna baren och den spektakulära främre matsalen. Här hittar du en mer livlig och avslappnad atmosfär som passar perfekt för dig som vill se Biblioteksgatans puls. I den inre, något hemliga matsalen möter du en hänförande miljö, nästan som i en förtrollad värld.  Här sitter du i mysiga soffor lite mer avskilt. 

Menyn

Menyn är skapad av Michelinpristagaren Michael Spiridon och köket andas bistronomi, med stora ambitioner. Ingrediensens härkomst är avgörande, då menyn återspeglar det allra bästa som den nuvarande säsongen har att erbjuda. Hantverk och entusiasm är lika viktiga som innehållet när det kommer till vad som serveras på tallriken. Det kunde man verkligen se när man fick in alla olika rätterna. Det var olika tallrikar i olika former och färgglada och fina kreationer av maten.  

Pas d'Art

Barkonceptet har skapats för att förkroppsliga den fransk-skandinaviska känsla som Pas d’Art står för även i dryckesväg. Enastående service är hjärtat av Pas d’Art grundsyn, som finns i överflöd i barens varma och livliga atmosfär. Det finns ett antal signaturdrinkar på drinklistan, mitt val föll på Berry Me som lät galet god. En Double Oak Darling, en whiskeydrink med inslag av somriga frukter som var både söt och god kan också rekommenderas.  

Vi beställde in fyra olika förrätter till förrätt som servitören rekommenderade. Chevré Chaud, calamares frites, råbiff och primörgrönsaker med fetaostkräm. 4 utsökta rätter.Till förrätterna drack vi huschampagnen Theophille, lyxigt och gott.  

Till varmrätt åt vi den grillade tonfisken med ljummen nicoise´sallad, grillad paprika, grillad potatis, haricotsverts, tapenade och tomat som smakade riktigt bra tillsammans med ett gott glas chablis.  

En Chocolat Au Four kan starkt rekommenderas till dessert. Den var så stor, så den går fint att dela på om man inte är allt för sötsugen. 

Hitta hit; Biblioteksgatan 6. 

Skrivet av; Lina Sjölund som är resebloggare och reseskribent. Kika in på hennes blogg; liniztravel.com 
Foto: Pressbilder