Paris – Staden som är full av kärlek och patisserier

Att få besöka Paris igen är en lyx i sig men att få uppleva ett Parisiskt lyxhotell och goda patisserier i hjärtat av staden är en lyx på en helt ny nivå. Jag fick chansen att besöka Relais Christine, ett Small Luxury Hotell, som hade precis allt man kunde önska sig från en weekend i Paris.  

Relais Christine 

Ett vackert boutiquehotell på Rue Christine med gångavstånd till allt och med närhet till floden Seine i distriktet Saint-Germain-des-Prés, gör det till den perfekta utgångspunkten i Paris under en weekend. När man besöker en stad som Paris med en uppsjö av nöjen och platser att besöka underlättar det om man har gångavstånd. Du kan med lätthet ta en promenad till de prestigefyllda boutiquerna på Boulevard Saint-Germain, Notre-Dame, Musée d’Orsay och Musée du Louvre. 

Hotellet är en del av Small Luxury Hotels – något som hotellet lever upp till med råge. Direkt när jag anländer lite tidigt från flygplatsen innan in-checkning får jag chansen att prova deras frukostbuffé, den bästa hotellfrukosten jag någonsin ätit. Varför? Jo, för att här fanns alla delikatesser, bakverk, gott bröd, färska bär och frukt du drömmer om när du besöker Paris och dessutom av bästa kvalité. 

Relais Christine lyckas skapa känslan av parisisk lyx genomgående under hela vistelsen, i allt ifrån spaavdelningen och gymmet som är placerade i hotellets valv från 12-hundratalet till de vackra rummen. Vart och ett av de 48 fantastiska unika rummen och sviterna är fyllda med antikviteter och mysig sammet i en tidlös men ändå modern tappning.  

Serviceutbud 

Troget mot husets anda sedan det öppnade 1979, har Relais Christine en personlig service omhuldad av traditioner och en genomgående filosofi av att endast det bästa är gott nog. Relais Christine erbjuder bl.a. 

  • Gratis bemannad parkering i privata garage 
  • Laddstation för elbilar inklusive Tesla 
  • Gratis starkt WiFi 
  • Clefs d’Or Concierges 24/7 
  • Room service 24/7 
  • Gratis uthyrning av cyklar 
  • Hyra av en cabriolet Fiat 500 S mot extra kostnad 
  • Guerlain SPA 
  • Gym & relaxavdelning 

Hitta hit:

Sötsaker som gör din Paris-weekend magisk 

Ett eller flera besök på patisserier i staden är ett måste. Ett av de mest anrika är Angelina som funnits sedan år 1903. En tid då Paris blomstrade av författare, konstnärer och politiker som alla samlades på kaféer och stadens tesalonger. Kända gäster som Proust, Coco Chanel och de största franska modeskaparna samlades i den berömda tesalongen belägen på Rue de Rivoli. Idag står parisare och turister i kö för att smaka på signaturen Mont-Blanc och den berömda varma chokladen ”L’Africain”. Jag testade båda två och även deras fantastiska Paris-Brest, en hjulformad godsak som fick sitt namn från en känd fransk cykeltävling. 

Patisserier som är väl värda ett besök: 

  • Maison Aleph 
  • Eric Kayser 
  • Berthillon 
  • Ble Sucre 
  • Patrick Roger Chocolatier 

Saker att göra 

Paris har som sagt en uppsjö utav upplevelser, varav några är självklarheter som ett besök på Louvren för att se Mona Lisa eller ett besök upp i Eiffeltornet men för den som redan gjort detta finns mer att upptäcka. Jag tog tillfället i akt att strosa mycket de tre ljumna sommarkvällarna jag besökte staden. En tur längs med Seine och de två öarna Île de la Cité mest känd för att husera Notre Dame och systerön Île Saint-Louis var ett måste. Det vackra Rhodinmuseet med sin lugna och vackra skulpturpark ger en välbehövd vila från vimlet av människor. Ett annat tips är strosa runt i området Marais som erbjuder en blandning av kulturer: judisk mat, fashionabla butiker och stadens bästa falafel.  

Lyxlunch  

Jag hade chansen att få avnjuta två alldeles magiska luncher på två utav stadens många lyxhotell. En helt oförglömlig restaurangupplevelse på Renaissance Paris Vendome trendiga restaurang och cocktailbar Balagan, ett hebreiskt namn som betyder ”glädjefylld basar”, i en chic miljö designad av Dorothée Meilichzon. Balagan är en medelhavsrestaurang med smaker som kommer från Mellanösterns kulinariska traditioner. Vad sägs som levantinsk Shish Barak, vedgrillad aubergine, sauterad bläckfisk, marockansk-israelisk kronärtskocka eller havsabborre i Jerusalem-stil? Restaurangens öppna kök bjuder in till glädjefyllda och livliga samtal med de charmiga kockarna. 

http://www.balagan-paris.com/en  

9 RUE D’ALGER 

75001 PARIS 

Den andra lunchen avnjöts på lyxhotellet Shangri-La Paris, prins Roland Bonapartes tidigare hem, med utsikt över Eiffeltornet och floden Seine. Hotellet är centralt beläget i det 16:e arrondissementet, bara några minuter från Champs-Elysées, och blandar europeisk storhet med traditionell asiatisk gästfrihet. Deras restaurang La Bauhinia som styrs utav chefskocken Christophe Moret och konditorn Maxence Barbot erbjuder en säsongsbetonad meny inspirerad av Frankrikes regioner. Lunchen avnjöts i hotellets avskilda trädgård som skapade en känsla av att befinna sig i en förtrollad oas.  

http://www.shangri-la.com/paris/shangrila/dining/restaurants/la-bauhinia/  

10, avenue d’Iéna, Paris, 75116, France