Österrikiska Alperna bjuder på både actionfylld skidåkning och avkoppling utanför pisterna

Foto: Zell am See-Kaprun.

Varje år reser tusentals skidälskande svenskar till SalzburgerLand i Österrike för att njuta av snö och fartfyllda äventyr. Utöver skidåkning bjuder regionen på allt från kilometerlånga kälkbackar och världens snabbaste ziplinebana, till avslappnande spa och kulinariska upplevelser.

I österrikiska SalzburgerLand har flera skiddestinationer redan öppnat upp för vintersäsongen. Månaderna januari till och med mars är den tid på året då flest svenskar besöker regionen och i och med detta ställs stora krav på destinationerna, som aktivt arbetar för att ständigt utveckla sitt vintererbjudande till de skidentusiastiska svenskarna.

Vi kan se att våra gäster förväntar sig mer än bara skidåkning när de besöker SalzburgerLand. Många återkommer år efter år och vill då ha en varierande vintersemester med nya upplevelser. Vi strävar ständigt efter att introducera nya och spännande aktiviteter som antingen bjuder på en härlig adrenalinkick, eller som kan addera lite mer avkoppling och lugn till svenskarnas skidsemester. Detta gör inte bara vår destination och våra skidområden mer attraktiva, men säkerställer också att våra gäster får en minnesvärd upplevelse varje gång de besöker oss,” säger Johanna Krainer, marknadsföringsansvarig på SalzburgerLand Tourismus.

Upplevelser som får pulsen att öka

Den årliga skidresan behöver inte enbart bestå av spännande slalom eller snowboardåkning. I Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kan man till exempel prova på Flying Fox XXL, en 1 600 meter lång zipline. Detta är världens snabbaste ziplinebana med en hastighet på upp till 130 kilometer i timmen, och på 140 meters höjd bjuds det på fantastiska vyer över det snötäckta vinterlandskapet. I området Obertauern kan man susa ner för backarna när skidor byts ut mot snowbikes, och om detta inte vore nog för den adrenalinsökande, finns även airboarding. Denna sport går ut på att man åker liggandes på mage nedför de branta, snötäckta backarna på en speciellt utformad madrass. En lite mer stillsam åktur i Obertauern är den med kälke längs den 6,5 kilometer långa banan som slingrar sig genom det österrikiska landskapet.

Avkopplande vinteraktiviteter

För den som vill variera adrenalinruset med avkoppling finns många härliga upplevelser att prova på i vinteridyllen. I regionerna Skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn och Obertauern finns till exempel slädturer med häst som körs från morgon till sen kväll, där man kan mysa ner sig under varma filtar och andas in den friska alpluften, under en klarblå himmel om dagen eller stjärnorna under kvällstid. Regionen Zell am See-Kaprun är den perfekta platsen för ren och skär avkoppling. Här ligger bland annat TAUERN SPA med utsikt över den vackra nationalparken Hohe Tauern. Spaet har ett över 20 000 kvadratmeter stort område med både inomhus- och utomhuspooler, bastur samt ångbad och erbjuder sina gäster ett brett utbud av behandlingar och lugnande massage.