Nyöppnade Billingehus har släppt vinterns skidpaket med snögaranti & ski in-ski out – en timme från Göteborg

Foto: Alexander Arnholm/vastsverige.com

Första snön har fallit och Billingehus står redo för att välkomna vinterns gäster till nypremiär på berget. Med Billingecenter – officiellt Vasaloppscenter och dess 30 km välpreparerade längdskidspår utanför knuten, samt endast 1 timme med tåg från Göteborg är Billingehus en given destination för vinterns aktiva och rogivande upplevelser. I vinter lanserar Billingehus dessutom Skidpaket och Snögaranti med fri avbokning på ankomstdagen.

Billingehus – framtidens destination för själ och hjärta

I somras öppnade det ikoniska hotellet från 1970 återigen upp dörrarna efter en genomgående och omsorgsfull renovering. Vacker inredning, sköna sängar, nya barer och god mat från Skaraborgs skafferier ryms nu i Billingehus – även om mycket är välbekant med sin originellt arkitektoniska känsla och den magnifika utsikten över vidderna. Och utanför knuten väntar ett berg av upplevelser.

– Sedan begynnelsen 1970, har Billingehus varit en given mötesplats för människor som vill aktivera sig och inaktivera sig, berättar Lars-Olof Oskarsson – ägare och VD för Billingehus och Lotus Hotel Group. Entreprenörsparet Arne och Maja Sandberg la här grunden, med en plats för själ och hjärta. Det är detta arv som vi nu med varm hand förvaltar, tar in i framtiden och som blivit dagens destination för outdoorupplevelser, möten och evenemang.

Vinterparadis för hela familjen och officiellt Vasaloppscenter – en timme från Göteborg

Billingen är idag ett officiellt Vasaloppscenter och platsen för en av Sveriges modernaste och längsta konstsnöanläggningar med 30 km välpreparerade längdskidspår, en skidbacke med funpark, isbana under tak, MTB-leder, vandringsleder och mycket mer. Detta gör Billingen till en plats där såväl den nyfikna nybörjaren och barnfamiljen som den glada motionären och elitskidåkaren trivs. Med perfekt preparerade spår och en inspirerande miljö är Billingen ett utmärkt val även för Vasaloppsentusiasten i vinter.

– Tillsammans med berget Billingen, dess aktörer och vårt unika utbud har vi kommit en god bit på vägen mot en destination väl värd sin spektakulära plats på berget Billingens brant, avslutar Lars-Olof Oskarsson. I vår väntar ytterligare nyheter och resan har bara börjat – men först, varmt välkomna upp i vinter!

Billingehus lanserar skidpaket med snögaranti

Billingehus har släppt vinterns skidpaket och med nypremiären lanseras nyheten Snögaranti. Snögarantin gäller från 27 december till och med 31 mars 2024. Berget Billingen har samma klimat som södra Dalarna, vilket innebär att det ofta är snö uppe på berget under denna period, trots mildare klimat nere i Skövde stad. För att läsa mer om Billingehus skidpaket och snögarantin, besök Billingehus hemsida.

För att läsa mer om Billingehus skidpaket och snögarantin, besök Billingehus hemsida.