Missa inte den kulturella succéfestivalen i Istanbul

Nu är det äntligen dags för Beyoğlu Culture Route Festival att ta över Türkieys gator igen. Redan den 1:a oktober kickar Türkiyes mest omfattande kultur- och konstfestival igång och gatorna fylls återigen av människor från hela världen som vill fira och hylla konst och kultur. Nytt för i år är dessutom att festivalen blivit en del av Türkiye Cultural Route Festivals som sträcker sig till städer som Istanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır och Konya.

Beyoğlu Culture Route Festival pågår mellan den 1:a och 23:e oktober och består av en imponerade mix av konserter, utställningar, workshops och teateruppsättningar. Evenemangen arrangeras på inte mindre än 51 platser utspridda runt om i Istanbul; från Atatürk Cultural Center till Galataport. Följer du festivalrutten från start till slut kommer du bland annat stöta på nybyggda Atatürk Cultural Center, välkända Galata Tower och historiska Galata Mevlevi Lodge. Andra sevärdheter som inte bör glömmas bort är Mehmet Akif Memorial House och Tarık Zafer Tunaya kulturteater.

Ministeriet för kultur och turism anordnar festivalen två gånger om året för att uppmärksamma Türkiyes kulturella, litterära, historiska och konstnärliga arv. Totalt 23 utställningar, 112 konserter, 25 workshops, 66 intervjuer, 13 scenföreställning och 99 evenemang utgör festivalen och deltagandet är högt. Mer än 6 000 konstnärer och artister medverkar tillsammans med besökare från olika delar av världen. Under festivalen får besökare ta del av allt från klassiska konstsamlingar till samtida verk av digital konst, film, musik, dans och teater som skapats specifikt för evenemanget.

Beyoğlu Culture Route Festival arrangerades för första gången förra året och efter succén blir den nu en del av “Türkiye Cultural Route Festivals” som anordnas i Istanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır och Konya mellan 16 september och 23 oktober. Festivalerna i Türkiye Culture Route erbjuder en unik kultur- och konstupplevelse med inkluderande och utbredda evenemang i inte mindre än fem provinser. Sammantaget kommer festivalerna omfatta nästan 15 000 artister och mer än 3 000 evenemang med allt från konst till film, litteratur till dans och musik till digital konst.

Info om Beyoğlu Culture Route Festival: Beyoglu.kulturyolufestivalleri.com