Minimalistisk sovrumsinredning med stylisten Pella Hedeby

Pella Hedeby är en inredningsdesigner, stylist och influencer som har en passion för det minimalististiska. När det var dags CURA att lansera deras nya sängkläder under hösten 2022 var Pella ett självklart val av stylist. Vi har passat på att ställa några frågor till Pella om hur hon tänker som designer när det kommer till att inreda sovrum, men även om hennes kvälls- och sömnrutiner.

Hej Pella! Vad driver dig i dina designbeslut?

”En aldrig sinande passion för att skapa inspirerande, harmoniska och långvariga interiörer.”

Vilka är några av dina största inspirationskällor?

”Först och främst – naturen. Jag är en fri själ och älskar att ta långa promenader i skogen och på stranden. Jag älskar alla årstider, men färgsättningen på vintern är min favorit. De vita tillsammans med bruna nyanser och neutrala nyanser. Den krispiga luften och det klara havet. Och även känslan av att komma inomhus igen en kall dag.”

Anser du att estetik eller funktionalitet är viktigare i inredningen? Varför?

”Jag måste säga funktion – men jag kan inte hantera den utan ett estetiskt grepp. För mig måste det vara en kombination av dessa två för att det ska vara helt tillfredsställande.

Jag älskar när det finns en bra funktion utformad med ett grundläggande och lågmält uttryck. Då kan den passa till allt och man tröttnar aldrig på den.”

Vad är dina tankar om hållbarhet inom inredningsdesign?

”Jag tror att vi måste stanna upp och reflektera över allt vi köper, oavsett om det handlar om inredning, mode eller andra hushållsprodukter. En investering i mer hållbara material och produktion samt långsiktiga lösningar är inte bara hållbart för miljön och klimatet. Det leder också till minskad stress och en mer hållbar livsstil i allmänhet.”

När du utformar ett sovrum, vad är viktigast för dig då?

”Känslan av lugn och stillhet. Jag tycker att sovrummet är det mest givande rummet att inreda, på grund av dess naturliga lager av textilier och texturer. Du behöver inte lägga till någon extra dekoration för att få den där mysiga och inbjudande stämningen. Det är bara att välja sängkläder och överkast med omsorg. Och investera i de detaljer du faktiskt behöver, till exempel en bekväm madrass, en sänggavel som ramar in sovplatsen, belysning som kan dimmas och ett sängbord för personliga saker bredvid sängen.”

Hur kom du på idén till fotograferingen av sängkläder med CURA? Vad var din inspiration?

”Jag är ett stort fan av fotografen Arina Voys mjuka minimalistiska estetik som ger en omedelbar fridfull stämning. Så med den grundkänslan lade jag bara till några av mina personliga favoritmöbler och detaljer, naturliga material och helt enkelt eleganta former.”

Vad tycker du om sängkläderna, Calm Tencel och Calm Cotton?

”De nya sängkläderna i Tencel är så vackra med sin naturliga lyster, riktigt lena och mjuka. Och Calm Cotton talar till mig med den matta ytan för en mer naturlig look. Jag gillar båda och färgskalan är helt perfekt tillsammans med den naturliga värmen från trä och sten.”

Ta en närmare titt på sängkläderna här: CURA Calm Tencel & CURA Calm Cotton.

Vad har du för sömnrutin?

”Ju äldre jag blir, desto tidigare går jag och lägger mig. Jag antar att jag längtar efter att komma in i mitt sovrum efter en lång dag. Det är ett rum som känns så tyst och lugnt. Vissa kvällar ligger jag på min akupressurmatta en stund för att verkligen slappna av. Jag behöver också en kudde som kan formas perfekt för att stödja min nacke.”

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

”Jag älskar morgnar – men jag vill att de ska vara långsamma. Jag stannar i sängen ett tag med mina morgontrötta och mysiga hundar. Sedan går jag upp, tänder ett ljus och börjar min dag på yogamattan i mitt sovrum.”

Vad finns på ditt nattduksbord?

”The Shift, som är ett redskap för mindful-andning. Min Iphone som fungerar som väckarklocka när jag behöver det. Och jag använder den också för anteckningar innan jag somnar om jag behöver rensa huvudet. Och några favorittidningar.”

Har du provat ett tyngdtäcke? Om ja, vad tyckte du om det?

”Jag har själv provat det, men då jag sover med mina små hundar under täcket som fungerar lugnande på ett sätt, så föredrar jag en viktfilt som jag kan använda i soffan eller på yogamattan efter ett pass.

Min tonårige son sover dock väldigt bra med tyngdtäcket! Det har verkligen varit en avgörande del i hans sömnrutiner.”

Fotograf: Alicia Sjöström