Maxad framtidsvision

Ett av de mest framgångsrika och legendariska stallen i Formel1:s-historia är onekligen McLaren. Bland de förare som kört under McLarens flagg finns legendarer som Ayrton Senna, Mika Häkkinen, Lewis Hamilton och David Coulthard. Trots en historia och framgång att stoltsera med ser de sällan i backspegeln, utan blickar framåt för att alltid ligga i framkant och forma nästa generations McLaren.  

Det senaste steget in i framtiden heter McLaren Artura – en laddhybrid med 680 hästkrafter som avverkar 0-100 på endast 3 sekunder och har en toppfart på 330 km/h. Kraften levereras från en helt nyutvecklad 120-graders dubbelturbo-V6a tillsammans med en e-motor på 95hk som sitter monterad i den 8-stegade växellådan. E-motorns omedelbara vridmoment möjliggör en gasrespons som är dubbelt så snabb jämfört med de tidigare McLaren-modeller med enbart bensinmotorer. 

Trots hybriddriften väger den endast 1498kg, dessutom är drivlinepaketet i Artura något mindre än i tidigare modeller vilket möjliggjort en större, luftigare kupé. 

Med ett batteri på 7,4 kWh tar sig Artura 30km vid körning på enbart el och i kombination med bensinmotorn hjälper den till att sänka förbrukningen vid normal körning och alltid vara redo för att leverera en enastående acceleration. 

Artura är en helt ny tolkning av McLarens formspråk, där varje element bidrar till en unik, intensiv och förarfokuserad designupplevelse, utformad för att utnyttja luftflödet maximalt med dolda aerodynamiska egenskaper. 

Med Artura kliver McLaren in i den elektrifierade tidsåldern, det är nästa steg mot en ny generation McLaren.  

Semler Premium fortsätter att expandera på den svenska marknaden med en portfölj av lyxbilsvarumärkena Aston Martin, McLaren och Lamborghini.  

Semler Group startades redan 1917 när bröderna Axel och Johannes, tillsammans med deras far Eiler Semler bildade de Semler Skandinavisk Motor Co. Idag är Semler Group en av Skandinaviens största återförsäljare av personbilar och drivs av 2400 passionerade medarbetare.  

Under räkenskapsåret 2020 uppgick den totala omsättningen till ca 22miljarder kronor.  

Med över 100 års erfarenhet ser Semler Group en framtid där produkterna, kunderna och behoven ständigt förändras. Det betyder att de investerar i framtidens lösningar eftersom Semler vill vara den förändrande aktören, så även i framtiden.  

Semler Premium är dotterbolag till Semler Group och representeras idag med några av världens starkaste varumärken. 

Som en del i satsningen öppnar Mclaren Stockholm ett nytt showroom i maj 2022 på Allmäningsvägen 73 i Järfälla. Semler Premium, som har stor erfarenhet inom området, utökar därmed sin portfölj av lyxbilsvarumärken ytterligare. Det här ambitiösa projektet inkluderar ett showroom för både nya och begagnade bilar samt en fullutrustad serviceverkstad för eftermarknaden med kunniga och erfarna tekniker för att skapa en ny, inspirerande och komplett anläggning för McLaren i Stockholm.  

– Vi har märkt ett ökat intresse för McLaren och en ökad efterfrågan på lyxbilar i allmänhet i Sverige. Den här trenden är framför allt koncentrerad till större städer och det är därför vi vill introducera McLaren i både Malmö och Stockholm. Vi kommer att nå ut och täcka hela den svenska marknaden genom olika event och vår service vad gäller utbud och leverans, säger Johan Mårtensson, Country Manager för Semler Premium Sweden.  

Sebastian OIin, Brand Manager på McLaren säger: – Jag ser väldigt mycket fram emot att välkomna våra kunder till vår helt nya och inspirerande anläggning för McLaren i Stockholm. Med det här legendariska och mycket attraktiva varumärket är vi väl förberedda inför att nu utöka vår verksamhet i en konkurrenskraftig marknad där vi ser fram emot att utveckla McLaren och dess fulla potential på den svenska marknaden. Det här är en väldigt spännande tid för McLaren med nya produktlanseringar framöver. Genom våra nya showroom och med ett förnyat fokus på kundupplevelse och service kommer vi leverera både försäljnings- och eftermarknadsservice i världsklass.