MAP Petite Maison – Ny cocktailbar i Stockholm

Den första september öppnade den internationella cocktailbaren MAP Petite Maison på Vasagatan 38 i Stockholm. Det är en mindre intim bar med bara femton platser som satsar på moderna cocktails, premiumsprit, tapas och konst. Bakom öppningen står den hyllade cocktailbaren MAP Maison i London. 

Exklusiv bar med en blomstrande uteservering 

På nya MAP Petite Maison i Stockholm serveras både klassiska samt egna experimentella cocktails som hämtat inspiration från hela världen. Det finns även möjlighet att avnjuta utvalda tapas från Medelhavet som skapats för att passa till barens cocktails, whisky och rom. 

MAP Petite Maison är faktiskt den första fristående internationella cocktailbaren i Stockholm vilket gjorde öppningen extra spännande. Målet är att skapa en intim och personlig upplevelse för alla som uppskattar cocktails och kvalitetssprit. 

Melissa Frangi är Global Bars Manager på MAP 

Jag träffar Melissa Frangi under kvällen som vi besöker baren. Hon är Global Bars Manager här och har under åren på  MAP Maison i London byggt upp en personlig direktkontakt med flera av världens främsta destillerier. Det innebär att även baren i Stockholm får ett sortiment utöver det vanliga med flera rariteter på hyllorna, inte minst inom skotsk och japansk whisky. 

Konsten på MAP Petite Maison byts regelbundet ut och till varje utställning skapas en ny cocktail som inspirerats av verken. Först ut är den svenska konstnären och skulptören Tomas Lacke som hämtat sin inspiration från både klassiskt oljemåleri och gatukonst. Hans verk kombineras med cocktailen Kintsugi som bygger på Ki No Bi Kyoto Dry Gin. 

Fräscha goda cocktails 

Melissa står i baren när vi är där och gör våra cocktails. De blir riktigt goda. Vi tar en The Smoke Barrel som innehåller Macallan 12 Double Cask, Cherry Hearing, Amaro Montenegro, Barrel Aged Bitters. Den var lite mer rökig och stark.  

Medan den andra cocktailen var lite mer söt och lättdrucken. Sunshine in a glass med Malfy lemon gin, rosé wine & grape friut syrup, Italicicus, white peach & jasmine soda. Priserna varierar från 175 kr och uppåt.  

Hitta hit; Vasagatan 38, Stockholm, Närmaste T-bana är T-centralen   

Skrivet av; Lina Sjölund, https://liniztravel.com/