LEGOLAND – barnfamiljernas favorit

Legoland Billund Resort ligger i södra Danmark och är i dag en av världens bästa destinationer för barnfamiljer. I stället för barnfritt är det barnfullt – hela området är anpassat för småttingar 2-12 år och deras föräldrar. Landskapet är magiskt och fullt med vacker natur, långa sandstränder, mysiga småstäder och vacker arkitektur. För barnen är nog detta verkligen drömsemestern, allt de små liven kan önska på ett och samma ställe. Här finns även fullt med äventyr och några av höjdpunkterna 2023 får ni läsa om nedan! 

Här kan man få den ultimata upplevelsen i rutschbanorna Flying Eagle, Draken och X-treme Racers som får dig att kikna av skratt. Utmana ninjorna i deras ride.The, få benen att darra av skräck i Ghost – The Haunted House, utforska området från ovan i Legotop eller se världskända byggnader och platser i mysiga Miniland. Det är spännande och roligt för både vuxna och barn. Även fast det är barnens favorit, så är det helt klart en upplevelse utöver det vanliga att besöka denna nöjesdestination. Är man dessutom en Lego älskare, så är det nog helt klart en drömresa utöver det vanliga. 

Nyheter 2023 

De erbjuder en hel del nyheter inför säsongen. Här kan man bygga och köra med Ferrari – årets nyhet är snabb. I år kan parkens gäster uppleva världens första Ferrari Monza SP1 i full storlek byggd av Lego. Gästerna kan även bygga sin egen Ferraribil som sedan kan göras digital och köra på bana. De minsta kan bygga sin Ferrari med hjälp av Duplo.  

Flera olika temadelar i nöjesparken 

Legoland har många roliga temadelar i parken. Miniland är platsen där parkens äventyr tog sin början år 1968. I Miniland – allt byggt med 20 miljoner klossar – kan du uppleva den stora vida världen i miniformat med spännande miljöer, huvudstäder, småstäder och världsberömda byggnader, häribland fem av världens högsta byggnader med Burj Khalifa på 5,5 meter som den högsta byggnaden. 

Något som är väldigt populärt är att ta sitt körkort här. På Trafikskolan kan alla mellan 6 och 13 år lära sig att köra i trafik. Här kan man tanka bilen vid bensinpumparna eller tvätta bilen genom en tur in i tvätthallen. Självklart får man även ett helt eget Legoland körkort som bevis på att du nu vet mer om trafiken än de flesta. 

Slottshotell 

I närheten av nöjesparken tornar ett förtrollat slott upp sig. Här bor kungen och drottningen av landet Legoland, och om du har lust kan du bli deras gäst. Där finns 142 äventyrliga rum och du kan själv välja var du vill bo – ska det vara i prinsessans kungliga gemak, i riddarens coola vardagsrum eller i trollkarlens magiska observatorium? Oavsett vad du väljer är det du som är äventyrets hedersgäst. Få svenskar har hunnit besöka det nya slottshotellet, som öppnade vid pandemins start. 

Skandinaviens högsta rutschbana med fritt fall i Wow Park 

Gillar man äventyrliga upplevelser så får man inte missa att svinga sig ner i Skandinaviens högsta rutschbana med fritt fall i WOW Park. Rutschbanan är hela 25 meter hög och omgiven av stora växter och blommor för att den ska smälta in i parkens omgivningar. Den som inte vill ha högsta adrenalinpåslaget kan i stället välja någon av de två andra lite mindre rutschbanorna. 

WOW Park öppnade precis vid covid och många svenskar känner därför ännu inte till den. Parken kan närmast beskrivas som en stor lek- och nöjespark mitt i naturen. Här finns lek bland trädkronorna, hängbroar, jättebollar i höga nät och utmaningar med lianer. Parken bygger på interaktion och rörelse. 

Givskud Zoo 

Gillar man djur och äventyr så är ett härligt tips att tälta på savannen. Man kan välja att uppleva Givskud Zoo till fots, gå den sex kilometer långa turen runt bland elefanter, kameler, vargar, gorillor och massa andra djur. Den äventyrslystna kanske föredrar att hyra ett tält och uppleva savannen på nära håll eller ta bilen runt på en safaritur. Parken lägger stort fokus på att undervisa om djur och det går också att boka en specialvisning där man får följa med och ge djuren frukost innan parken öppnar. I februari födde glasögonbjörnarna för första gången i landets historia tvillingar. 

Här finns också Danmarks största Dinosauriepark med 50 dinosaurier, alla i naturlig storlek som låter och rör på sig. En riktigt häftig upplevelse. 

Tropisk värld, infraröd bastu och skogshinderbana på Lalandia 

Lalandia är även Skandinaviens största vattenland och bjuder på rutschbanor, vågor och bubbelbad. Förutom att himlen alltid är blå här oavsett väder så öppnar sig även en tropisk värld med vattenupplevelser. Här finns The Turbo Racer water slide med en känsla av fritt fall i full fart. I år finns ett nybyggda paddelbanor där familjen kan möta varandra, en ny infraröd bastu som skapar värme och muskelavslappnande vibrationer i kroppen och en stor skogshinderbana i semesterhusområdet. Ja förutom skatehall, skidbacke, minigolf, bowling, klättervägg och stort lekland då förstås. Ja, på Lalandia kan man stanna minst en vecka för att hinna med alla aktiviteter som erbjuds. På Lalandia har de mysiga stugor som man kan husera i. En bra kombination är att kanske bo en natt på Slottshotellet och sedan resten i stugbyn i Lalandia, för att hinna med allt roligt som går att göra med barnen i hela området.  

Blir serverad av lego-robotar på Lego House 

Det är nu fem år sedan detta paradis för klossälskare öppnade och det har snabbt blivit en favorit både hos barn och vuxna. Huset är byggt av den välkända danska arkitekten Bjarke Ingels och ska ge känslan av att gå in i ett riktigt Lego-hus. Huset är byggt av gigantiska klossar och är ett upplevelsecenter för lek och lärande. Många passar även på att äta lunch här och bli serverade av husets robotar. Det går även att leka på utsidan av huset gratis. 

Res hit; 

Enklast är nog att ta bilen för att enkelt ta sig mellan de olika nöjesparkerna. Kör över Öresundsbron eller ta Stena Line från Göteborg eller Halmstad till Danmark.  Annars går det även flyg till Billund Airport.  SAS har direktflyg från Stockholm.  

Skrivet av; Lina Sjölund, https://liniztravel.com/