Le Bar – en high-end vin- och cocktailupplevelse

På restaurangen Pontus Frithiofs La Tour öppnades nyligen en elegant och rockig cocktailbar som heter Le Bar. Här njuter man av smakrika upplevelser i form av fantastiska viner, champagne, cocktails och aptitretare av yppersta klass till en milsvid utsikt över Riddarfjärden och Stockholm.  

Sedan sensommaren 2020 har restaurang La Tour erbjudit oförglömliga gastronomiska upplevelser i den exklusiva och internationellt ombonade miljön högst upp på våning 23 i DN-huset. Både baren och restaurangen är helt klart värt ett besök både för smakupplevelsen liksom för den enormt häftiga utsikten som erbjuds. Man får verkligen en känsla av att befinna sig i New York eller någon annan storstad. 

Det är den välkände krögaren och entreprenören Pontus Frithiof och kompanjonen Mario E. Moronis som haft ambitioner om att utveckla upplevelsen på La Tour, som nu har resulterat i en ny plats för vin- och dryckeskonnässörer – Le Bar. Man kan besöka ”bara” Le Bar om man vill, annars är det ett perfekt tillfälle att ta en drink här innan middag på La Tour.  

Barchefen David Arnarsson serverar trevliga drinkar kvällen igenom. Drinklistan är trevlig och man får tillbringa en helkväll här om man vill gå igenom hela drinklistan på Le Bar.  

Det finns flera smårätter på menyn bland annat Champagne och Vitvins pocherade Gillardeau eller en Steak frites med en hommage med potatiskaka i botten med brynt smör & dragonkräm och handskuren svensk hängmörad biff toppat med Oscietra Caviar. En annan rätt som är värt att prova är en Voul-a-vent med en ragu på kalvbräss som serveras med en kycklingmousseline fylld toppmurkla och smörig örtsås.  

En spännande drink att testa är French 75, en klassisk drink från första världskriget som har fått en hel del olika recept ur ett antal kända cocktailböcker. På Le Bar serveras den enligt det mest kända receptet med lite modifikation, Old Tom gin, Citronjuice, Sockerlag, toppad med en torr krispig Champagne över is. 

Favoritdrinken för kvällen blev Sakura Bloom med en udda sprit från Empirical Spirits i Köpenhamn, kryddad med Kaffeblad, citrusblad, Vetiver rötter och svarta vinbär. 

Avslutningsvis åt vi en läskande dessert. Sorbet d’agrumes, Mandarin och Pink Lady grapefrukt sorbet, torkad mynta och mandarin, toppat med Diplomatico Planas. Diplomatico Planas är en rom från Venezuela som ekfatslagras i närapå 6 år för att sedan kolfiltreras för att göra smaken ännu mjukare och lenare. 

Man får verkligen en exklusiv och fantastisk kväll här. Både drinkarna och tilltuggen är goda. Det kostar en slant, men är helt klart värt det och du får en upplevelse utöver det vanliga. Kanske till nästkommande födelsedagsfirande med din käresta eller bästa vännen som fyller år.  

Hitta hit: Rålambsvägen 17 – våning 23, Stockholm 

Närmaste T-bana Thorildsplan (Grön linje) 

Skrivet av; Lina Sjölund, https://liniztravel.com/