Långweekend till Marrakech – 6 härliga tips

Medinan
Marrakechs gamla kvarter kallas också för medinan eller den gamla staden. Den är omringat av en hög mur och innanför muren finns det flera labyrintliknande smågator. Att gå vilse tillhör upplevelsen. Detta är det perfekta utflyktsmålet om du är historieintresserad. Förvilla dig bort i de trånga gränderna och upplev den kultur som är unik för just Marrakech.

Djemaa el-Fna
Djemaa el-Fna är en stor marknadsplats som du hittar inne i den gamla staden. Här är det lite som att vandra rakt in i en gammal film och du kan hitta allt ifrån ormtjusare, apor, spågummor, akrobater och små matstånd som serverar allehanda lokala rätter. Gillar du shopping så kan du hitta både mattor, tyger, kläder, lampor, smycken, kryddor, hantverk och piratkopior.

Hamam
Att besöka ett hamam under sin Marrakechvistelse är snarare regel än undantag. Ett Hamam är ett ångbad och vår motsvarighet till en bastu. Dessa anläggningar erbjuder oftast både massage och ansiktsbehandling. Det är väldigt skönt med en Hamam-vila för fötterna efter en hel dags sightseeing i Marrakech.

Luftballongstur
Marrakech är inte bara en storstad. Runt själva staden finns det stora utbredda öknar. Bästa sättet att utforska öknen är fån ovan under en spännande luftfärd. Uppe ifrån luften kan du se både öknen och små marockanska gårdar.

Besök underbara Jardin Majorelle – En av Marockos mest besökta sevärdheter, och jag förstår varför.
Strosa runt i den underbara trädgården fylld med Kaktusar, bambu, vattenliljor, dammar och känn doften från Jasminen. När man njutit av trädgården kan man titta in på Yves Saint Laurents museum. Modeskaparens aska ligger utspridd i denna trädgården

Bo i en Riad
Glöm tråkiga storhotell och bo i en riad. En riad är ett egentligen ett hus som har någon form av innergård och namnet kommer ursprungligen från det arabiska ordet för trädgård och syftar till den gård som ofta är belägen i mitten av byggnaden. Idag har dessa privathem, många gånger omvandlats till mysiga små mysiga pensionat.