Landmar Hotels på Teneriffa

Vi på Premium Magazine blev inbjudna av hotellgruppen Landmar Hotels som har två 4-stjärniga hotell på Teneriffas västkust, Landmar Costa los Gigantes och Landmar Playa La Arena. Drömmer du om en aktiv vintersemester i solen så är Landmar Hotels en bra utgångspunkt.  

Här har du tillgång till vulkanvandring, kajakpaddling och snorkling – och på hotellen kan du bland annat utöva yoga eller spela tennis, volleyboll och vattenpolo. Bland de populäraste vandringarna på Teneriffa är vandringen uppför vulkanen Teide, som hade sitt senaste utbrott 1909. Från vulkanens fot tar du en linbana upp till La Rambleta, som ligger på 2 350 meters höjd, innan du fortsätter upp till 3 718 meter. Härifrån kan du njuta av den hisnande utsikten innan turen går ner igen. Vandringen är totalt 2,7 km. 

Det finns också goda möjligheter att uppleva Teneriffa från vattnet och åka på en havskajaktur, där du kan ta dig fram längs Los Gigantes höga klippor och utforska det vulkaniska landskapet och de isolerade vikarna. Du kan också beundra livet under havsytan genom att snorkla. Vi valde att åka på en valsafari där hade vi turen att både se valar, delfiner och späckhuggare. 

Landmar Costa los Gigantes  

Vi startade vår vistelse på just detta hotell, vi börjar med att ta en promenad för att utforska hotellområdet, det är ganska stort, hela 1 km från ena till andra sidan.  Detta skulle vi kalla för ett klassiskt ”allinclusive” hotell som passar allra bäst för barnfamiljer. Här bor du i rymliga sviter fördelade på flera byggnader högt belägna över semesterorten Los Gigantes. Från hotellterrassen har du vidsträckt utsikt över Atlanten och solnedgången över systerön La Gomera.  

Här kan alla roa sig i hotellets två poolområden, vattenland, på lekplatsen och minigolfbanan – eller på hinderbanan med utmanande höjder för både vuxna och barn. Det finns även ett 1800 kvadratmeter stort spa, med faciliteter som jacuzzi, termiska bad och Hammam. Vi rekommenderar starkt ett besök här, det var fantastiskt att efter en dag ute få svalka av sig och få skydd från solen ett par timmar. Vår favorit var deras floatingpool där man kan flyta runt och verkligen slappna av i hela kroppen. Barn är välkomna under vissa tider, så att hela familjen kan njuta av upplevelsen tillsammans.  

Vad gäller restauranger finns det två, den ena La Palmera erbjuder en á la carte-meny med bland annat grillspecialiteter, medan kockarna på Teide Restaurant lagar mat från hela världen. Det finns även en snackbar som öppnar direkt efter frukost, du behöver aldrig gå hungrig, det finns alltid något gott att äta i krokarna. 

Landmar Playa La Arena 

Vårt nästa hotell är mer anpassat för vuxna, par eller vänner. Det finns möjlighet att boka Platinum Club för den som vill njuta av exklusiv service i avskildhet, vilket vi starkt rekommenderar om man vill njuta till fullo på sin semester. I tillvalet Platinum Club får man tillgång till en särskild del i matsalen på restaurang Lava, med bordsservering av dryck. Maten hämtar man själv vid buffén. Detta är en exklusiv buffé med fantastiskt god mat. Även frukosten serveras här och man får då också en extra specialmeny vid bordet som man kan beställa ifrån. 

Fortsättningsvis finns det ett helt avskilt poolområde på 1450 kvm som bara ges access till med Platinumkortet. Här är det åldersgräns från 16 år. En modern och avslappnad atmosfär med en vacker infinty pool med utsikt över havet. Sköna solsängar med handdukar, bubbelpool och tillgång till ”The View” som är en snackbar med obegränsad tillgång av mat, dryck/fri bar och fika beroende på tidpunkt, du kan även äta din lunch här. 

Bokar du Platinum får du även ett uppgraderat rum samt tillgång till en privat lounge inne i hotellets lobby där det serveras kaffe och fri bar. 

Ifrån poolområdet kan man ta en hiss direkt ner till en liten shoppinggata med affärer, några caféer och restauranger. Här finns även en svart lavastrand med möjlighet att bada i havet. 

Även om du inte bokar Platinum så är detta ett exklusivt fint hotell med det lilla extra. Hotellets stora poolområde är smakfullt inrett med mycket växtlighet vilket gör det mysigt. Hotellet anordnar både konferenser och andra festligheter så som exempelvis bröllop.