La Girafe by Pontus Frithiof lyfter Arlanda till nya höjder

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof är äntligen tillbaka med ny restaurang, La Girafe by Pontus Frithiof, på den nya marknadsplatsen i Arlandas terminal 5. Restaurangen som tar avstamp i det mångkulturella Paris erbjuder generösa ytor, skön atmosfär i två avdelningar, Bistro och Food & Bar, som har flygplatsens största bardisk och många rätter på menyn. Här serveras god mat och dryck till alla resenärer – från tidiga flighter i gryningen till sena avgångar på natten. La Girafe öppnar på Arlanda Terminal 5 den 29 februari och håller öppet alla dagar året om.

La Girafe by Pontus Frithiof, drivs tillsammans med Thomas Dahlstedt, ägare Nordrest, är en elegant, avslappnad fransk bistro – stället för alla resenärer som i all enkelhet önskar något litet att äta, ta en kaffe, ett glas eller avnjuta olika smakkombinationer oavsett tid för avfärd.

– Det är ett år sedan vi stängde Pontus in the Air och nu öppnar vi vårt populära franska bistrokoncept La Girafe, en stor restaurang med ett fantastiskt läge i den nya delen av terminalen. Vi är mycket glada och förväntansfulla över att få välkomna Arlandas resenärer till La Girafe. Vår ambition är att bli det självklara valet för alla som önskar det lilla extra till rimliga priser innan avresa, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.

I krögarens och i La Girafes DNA möts passion och hantverk med lekfullhet och nyfikenhet, vilket återspeglas i allt från menyer och service till atmosfär och interiör. Från tidig morgon serveras frukost á la carte i bistron och en generös frukostbuffé i matbaren, och därefter kan man välja på ett stort utbud av smårätter förrätter, varmrätter och efterrätter. Menyerna är komponerade så att det ska vara enkelt att välja och för en snabb servering. Grunden är smakrik klassisk fransk gastronomi med inspiration av exotiska smaker från Vietnam, Marocko och New Orleans. La Girafes klassiska signaturrätter, exempelvis vietnamesiska vårrullar, Nems, råbiff ”Maroccan Beef Tartar Butcher Style” och kalvschnitzel är stående inslag på menyn.

Mario E Moroni, chefssommelier och delägare, har ett genomtänkt urval av spännande och moderna viner av hög kvalitet, och även om La Girafes hjärta bultar för det franska finns här viner från hela världen. Cocktailmenyn rymmer klassiska cocktails med twist och La Girafes signaturcocktails.

La Girafe har 250 sittplatser fördelade på två sektioner: Bistro och Food & Bar. Den lugnare bistron har bordsservering, á la carte-meny och en generös vinlista. Food & Bar har Arlandas största bar, där tempot är högre, servicen är snabbare och ett brett utbud av mat- och dryck. Med inspiration från Paris och Frankrike har inredningsarkitekterna Daniel och Linn Gannås skapat en elegant och extravagans interiör. Här finns glada inslag, art deco och vintage, som förhöjer den personliga och ombonade atmosfären och kompletteras med rytmer från congas och 60-tal till franska toner och modern electroswing.

Teamet på La Girafe Arlanda leds av restaurangchef Josselin Freytes tillsammans med köksmästare Sara Blomberg, mångårig medarbetare i Pontus Group, som ska ta hand om gästerna och sätta La Girafe på Arlandas restaurangkarta.