Kvarterskrog i hjärtat av Södermalm

Hornsgatans Kvarterskrog är en relativt nyöppnad varm kvarterskrog med skön lantkökskänsla. Krogen är centralt belägen på Södermalm. På menyn hittar man alltifrån det klassiska köket, till modern husman och den igenkännande känslan från södra Europas enkla sätt att äta. En okomplicerad meny med mycket kärlek från kocken.  

Charmiga Hornsgatan har äntligen fått hörnet som de längtat efter, en varm kvarterskrog där du alltid är välkommen att äta och dricka gott, från tidig morgon till sen kväll. Frukost, lunch, brunch och middag serveras här.  

En solig lördag i september är det härlig storstadspuls på restaurangen. Den är nästintill fullsatt, men vi kniper ett bord längst in i restaurangen. Ett runt bord med en skön soffa och utsikt mot både det delvis öppna köket där de tillagar maten och med utsikt mot storstadspulsen som råder strax utanför fönstret.  

Restaurangen är trendigt inrett med fina färger och snygga möbler. Vi slår oss ner och beställer in ett urval av olika sorters förrätter. Sharing is caring sägs det. Verkligen trevligt att dela på flera olika förrätter och dessutom testa en och annan ny rätt. Menyn bjuder på flera trevliga inslag. Vad sägs om friterade grodlår med grillsås, friterad majs med krämig kimchi och Banderillas? Det var riktigt goda smakkombinationer. Även husets spanska skinka från Grand Gourmet i tunna skivor med kryddig melon, friterad calamares med svart bläckfiskaioli och Carpaccio på oxe, pecorino, äggula och husets rökta rom kan starkt rekommenderas.  Egentligen skulle man kunna bli mätt bara på att äta ett urval av olika sorters förrätter eller mellanrätter som de kallar det. 

Älskar du fisk så missa inte Ugnsbakad rödingfilé med grönsparris & potatiskräm som serveras i en gazpacho med heta gambas och vattenkrasse. Färgglad och fin att beskåda. Gillar du kött så missa inte den blandade råbiffen med smak av Provence, söt och syrlig tomatsallad som serveras med pommes frites. Är man vegan eller vegetarian så kan du med fördel äta Grillade primörer med rostad zucchini- och kikärtskräm, söt och syrlig grön tomat, krispig sötpotatis med salsa verde.  

Något sött på maten är alltid gott. Att rekommendera här är Säsongens bär med krämig och krispig sockerkaka, vaniljglass och färsk mjölk som hälls över vid servering. Crema Catalana med söta hallon var också riktigt god. Önskar man äta något lite nyttigare eller fräschare finns även skivad vattenmelon med salt och sött chilisocker.  

Efter middagen är det trevligt att slå sig ner i baren och testa på en av krogens goda coctails.  

Hitta hit: Hornsgatan 81, nära Zinkensdamm