Kom i julstämning ombord på Stena Line

Varje år reser julglada svenskar med Stena Line till Grenå för att uppleva danskt ”julehygge” med allt från den traditionella julmarknaden i Århus Gamle By till doften av ”æbleskiver” och glögg, till den lite mer unika julupplevelsen med ångloket Black Beauty på Ree Safari Park, där barnen får hälsa på både jultomten och älgarna. Och julstämningen börjar redan ombord på Stena Line, där passagerare kan inhandla årets julklappar.


I vårt grannland Danmark finns det många nya och nygamla julupplevelser att upptäcka. Med Stena Line börjar julfirandet redan ombord på färjan, och på några timmars båtfärd når du Grenå på östra Jylland där även Danmarks näst största stad Århus ligger.


”Ombord på Stena Line erbjuder vi härliga upplevelser för samtliga av våra passagerare – stora som små och året runt. Vi har bland annat vår ombordbutik där man kan passa på att göra årets julklappsinköp och under tiden kan de små roa sig i biosalongen. Bara några korta timmar senare når vi destinationen där ännu mer vintriga upplevelser och julmarknader väntar”, säger Julia Kronberg, Group Marketing & Acquisition Manager på Stena Line.


Packa bilen, samla familjen och kör ombord på Stena Nautica i Halmstad och upplev färjans erbjudanden och aktiviteter. Ombordbutiken erbjuder möjligheten att shoppa årets julklappar till förmånliga priser och i restaurangen kan man njuta av en god frukost eller lunch med utsikt över det böljande vattnet.


4 timmar och 35 minuter senare, anländer färjan till den charmiga kuststaden Grenå på östra Jylland. Här finns goda möjligheter till danskt ”julehygge”. Dessutom kan du på under en timmes bilfärd nå Århus som erbjuder en rik historia med fantastiska sevärdheter, shopping och matupplevelser. Runtom och i Grenå och Århus anordnas varje vinter olika upplevelser och julmarknader, både traditionella och mer unika sådana, för hela familjen.


”Julehygge” på Jylland – Århus och Grenå 2022:
Upplev en tidsresa genom historiens julfirande på det levande utomhusmuseet Den Gamle By i Århus. Från och med den 19 november förvandlas Den Gamle By till en vintersaga som berättar om hur granen, julbocken och andra juldekorationer blev delar av den danska jultraditionen. Marknaden har öppet varje dag under hela december.


På Tivoli Friheden i Århus är det inte svårt att komma i den rätta julstämningen. Tivolit håller öppet varje dag under december månad, dekorerat med ljus, en ståtlig 40 meter hög julgran och fullt av roliga åkattraktioner för stora och små.


Mellan Grenå och Århus, ligger djurparken Ree Park Safari. Här tuffar ångtåget Black Beauty runt safariparken och barnen får chans att hälsa på både jultomten och de vilda djuren; däribland älgar, bisonoxar och vargar. Parken har öppet varje dag under december och varje dag arrangeras spännande och juliga aktiviteter för hela familjen.


Läs om Århusregionens bästa julmarknader och andra mysiga upplevelser här.