Karl Fredrik på Eklaholm

De flesta förknippar säkert den folkkäre trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson med inspirerar trädgårdsarbeten och floristhantverk på den vackra gården Eklaholm på Österlen i Skåne. Men det många inte känner till är att Karl-Fredrik har utöver sin passion för trädgårdar, blommor och andra vackra ting, även ett stort intresse för goda drycker.  

Karl Fredriks två senaste lanseringar är Karl Fredrik Rosé, ett skirt rosévin, och Karl Fredrik Cava Organic, som är vad namnet antyder, både en ekologisk och vegansk cava.  

Karl-Fredrik har hunnit med att lansera inte mindre än 4 olika populära drycker, som alla finns bland Systembolagets beställningssortiment.  

– Jag har alltid varit intresserad av olika sorters drycker och det har varit otroligt roligt att få laborera med smaker och dofter från olika vindistrikt, och arbetat fram mina olika viner och bubbel, sager Karl Fredrik Gustavsson. 

Karl Fredrik Rosé tillverkas i södra Frankrike, och är ett perfekt vin för sommarens soligaste dagar. Rosévin är en given klassiker under de varma månaderna och just detta vin har en somrig smak av jordgubb och hallon som för tankarna till sommarens alla härliga stunder. Den fruktiga och fräscha smaken har även varma inslag av örter och persika.  

Karl Fredrik Cava Organic, är ett helt torrt mousserande vin som tillverkats i Spanien på det traditionella viset en autentisk Cava kräver. Med dekorativa blommor och med färger i pastell speglar flaskan dess innehåll där den friska och fruktiga smaken framträder tydligt med inslag av päron, honungsmelon, citrus och mineral med en viss brödig karaktär.  

– Jag älskar att njuta av livet och det gör man bäst med vackra blommor, god mat och något gott i glaset tillsammans med vänner och familj. Mina viner passar perfekt till socialt umgänge och det har varit otroligt roligt att ta fram Odessa drycker med goda smaker och dofter, sager Karl Fredrik. 

På frågan vilket som är hans eget favoritvin av de fyra lanseringarna svarar Karl Fredrik att han är väldigt förtjust i den stilla rosén, Speciellt nu när vi går mot sommaren, då detta vin passar både till mingel och fräsch sommarmat.  

– Det är viktigt att kunna stå för dryckerna, att de håller hög kvalitet och att jag själv tycker om dem. Jag är väldigt intresserad av hela vintilverkningsprocessen och vill vara med ända från början till färdig slutproduct. Jag vill känna stolthet över mina viner, avslutar Karl Fredrik, innan han ska vidare till en trädgårdsmässa där han arbetar under helgen.  

Av: Jessica Berghult