IGNITE training hub – En innovativ internationell träningsupplevelse

I mitten av oktober smygöppnar IGNITE Training Hub på Norrlandsgatan 10, en träningshub utöver det vanliga med en internationell atmosfär och premiumkänsla.


”Hubben” erbjuder många typer av träning, IGNITE-salen med högintensiv intervallträning (HIIT), salarna Ride och Bike med toppmoderna cyklar erbjuder både upplevelsebaserad och prestationshöjande träning. Vidare finns en sal ”The Soul” för yoga, andning och rörlighetsträning. Hubben har även ett gym med den absolut senaste träningsutrustningen.

IGNITE erbjuder i huvudsak gruppträning där även individuell träning med en personlig tränare går att boka. IGNITE lanserar med sin öppning en unik upplevelse med sina HIIT-pass. Det är en modern form av gruppträning som består av korta intervall av högintensiv träning med kort vila.

“I IGNITE-salen där hiit-passen hålls har vi plockat det bästa från cross fit och löpning där deltagarna springer på ett löpband varvat med träning vid ett rack för styrkeövningar, en oslagbar kombination av styrka och kondition. I IGNITE-salen har varje deltagare ett eget löpband med tillhörande rack för styrkeövningar” berättar Per Althini, VD.

På hubben köper kunden så kallade ”credits” vilka fungerar som ett klippkort, som kan användas för HIIT träning, cykling eller lugnare träning såsom yoga eller andning. Kunden kan köpa paket om en eller flera credits. Till gymmet får kunden access genom ett mer traditionellt medlemskap som inkluderar personligt skåp, tvättservice, necessär och vattenflaska. Gymmet är utrustat med toppmoderna maskiner och med den senaste teknologin såsom artificiell intelligens och andra finesser med Techogym’s senaste utrustning.

Alla som tränar på hubben får en handduk vid sitt besök. De byter om i toppmoderna omklädningsrum som specialdesignats för IGNITE. Vid entrén möts kunden av en stor loungeyta med en välkomstdisk där personal tar emot kunderna. Träningssalarna och lokalens inredning är inspirerad av New Yorks nattliv och italiensk design, vilket skapar en industriell känsla. Belysningen är specialdesignad där färg och utseende varierar med tränare och pass.

Träningspassen välkomnar både nybörjare och mer träningsvana kunder. Instruktörerna är personliga och hjälper besökaren med individanpassad träning. IGNITE har gjort ett omfattande arbete för att hitta den perfekta personalen, där varje tränare besitter en spetskompetens inom det träningsområde de är instruktörer i. Flera spännande värvningar av tunga branschprofiler har gjorts, och IGNITE kan nämna några namn såsom Hanna Modig, Simon Carlfors, Joanna Swica, Mattias Engström, Kristin Jacobs, Johanna Nilsson och August Strömberg.

Det viktigaste för grundarna är att alla ska känna sig välkomna, och få en upplevelse utöver det vanliga för en träningsanläggning. Besökaren erbjuds möjligheten att prova på ett spännande pass, eller lägga upp en träningsplanering med flera pass för en långsiktig träningsplan. Kunden köper det antal credits som motsvarar det antal pass hen vill träna men behöver inte binda upp sig på långa månatliga avtal för att träna på IGNITE. Upplägget passar utmärkt för ett kompisgäng som vill träna, där man till exempel kan köpa 5 credits och dela på. Det går att boka pass upp till 90 dagar i förväg. Ju fler credits man köper desto lägre blir kostnaden per pass.
Det kommer även att anordnas flera aktiviteter såsom föreläsningar ”pop uper” med mera i den exklusiva loungen. IGNITE kommer att anordna kurser och pass med utländska gästinstruktörer. IGNITE vill skapa en gemenskap med de andra som tränar på hubben. All bokning sker digitalt.

Hur föddes IGNITE training hub?
Det var tre barndomsvänner, alla med en gedigen idrottsbakgrund och med utbildning inom träning och hälsa, som kände att Stockholmsmarknaden saknade just detta, en hub med stor variation av pass och utrustning i världsklass med god tillgänglighet för alla. Ett koncept som saknats i Sverige!

Hubbens grundare har tillsammans en oslagbar erfarenhet!
Per Althini, vd, med mångårig erfarenhet inom träningsbranschen som personlig tränare, föreläsare samt tidigare ägare av det erkända gymmet Metropolis. Han är driftsansvarig och mycket kundorienterad. Michael Kågström, har arbetat som PT tränare i över 25 år och med utbildning från GIH. Michael är tränaransvarig, och har en gedigen utbildningserfarenhet inom området. Jan Kowalski kommer från friidrotten med lång ledarerfarenhet. Han driver idag BAUHAUS-galan (Diamond League) i friidrott på Stadion och arbetar även med medicinsk forskning. Han är administrativt ansvarig.