Hotel Kung Carl välkomnar sommaren med uteserveringspremiär, menybyte och nyrenoverade rum

Hotel Kung Carl inviger sommarsäsongen med nypremiär för uteserveringen och tar den Franska Rivieran till Stureplan. Hotellets restaurang, Bistro La Belle Epoque, presenterar en ny meny som låter säsongens bästa råvaror ta plats. Samtidigt har flera av hotellrummen inför sommaren fått ett lyft och uppgraderats till deluxerum med balkong – med utsikt över det dynamiska Stureplan.

På fredagen den 5 maj äger den efterlängtade vårpremiären för Hotel Kung Carls uteservering rum. Med utsikt över det livliga Stureplan ges den perfekta möjligheten att njuta av en härlig shoppinglunch i sällskap av vänner och familj. Uteserveringen återspeglar Cocktailbaren och Bistro La Belle Epoques interiör med mjuka toner i rosa och grönt, iklätt romantiska mönster. Med massvis av grönska och blommor i vackra färger förs tankarna till en gemytlig medelhavsträdgård på den Franska Rivieran. Uteserveringsmenyn går i samma ton som i Bistro La Epoque, med tillägg såsom Steak Minute, Chèvre Chaud och Grillad Tonfisk. Och självklart som på alla klassiska hotell – en utomordentlig hamburgare.

För att välkomna våren har även Bistro La Belle Epoque bytt à la carte meny. Här tar säsongsbaserade råvaror plats i en mängd rätter med smaker från södra och norra Frankrike. Man har även en separat trerättersmeny bestående av Vichyssoise med sparris, hemrökt lax och smördeg som förrätt; grillad kalvytterfilé, grön sparris, rödvin och chèvre som huvudrätt och hallonmousse med hallondragonsås och vit choklad som efterrätt. En smaksymfoni som
ingen vill missa!

– Inspirationen bakom den nya menyn har jag fått från både södra och norra Frankrike, vilket ligger mig varmt om hjärtat. Nu när våren äntligen är här har vi strösslat menyn med massor av både vit och grön sparris. Jag är själv uppväxt på Gotland så självklart gör ramslök också flera inslag, säger Janne Andersson, krögare och delägare av restauranggruppen.
Tillsammans med nyöppningen av uteserveringen och den nya menyn firar Hotel Kung Carl att vi går mot varmare, soligare och härligare tider.

Men det är inte bara maten som har fått sig en ny skrud. Inför vårsäsongen har också tre av hotellrummen på Hotel Kung Carl fått ett lyft och uppgraderats till deluxerum med balkong. De nyrenoverade rummen går i linje med hotellets övriga interiör som präglas av lekfulla tapeter, rika färgskalor och upplyftande färgkombinationer, tillsammans med utsökta antika detaljer. Hotellrummens eleganta balkonger vetter ut mot Stureplansmyllret och är som gjorda för att njuta av ett svalkande glas champagne i kvällssolen. Hotel Kung Carls mission är att förvalta den rika historian som finns i huset och samtidigt ständigt driva igenom kreativa satsningar för att utveckla och hålla hotellets själ levande.


Ett av de nyrenoverade rummet är det redan nu populära Glassrummet som skapats i samarbete med Hotel Kung Carl och 3 Vänners Glass. Rummet som kallas ‘Sveriges Glassigaste Rum’ lanserades i vår och har en extra stor frys fylld med obegränsade mängder med glass. Rummet går i 3 Vänners orangea ton och kommer att finnas tillgänglig i ett år framåt.