Hooks Herrgård erbjuder avkoppling och njutning i klassisk småländsk herrgårdsmiljö

Tre mil söder om Jönköping ligger Hooks Herrgård, en rofylld oas mitt i hjärtat av de småländska, böljande skogarna. Den anrika herrgården har anor från 1300-talet har tagit emot gäster i över 100 år. Till Hooks Herrgård kan du komma för att njuta av extraordinära golfupplevelser, en lyxig spaavdelning, matupplevelser med en hög gastronomisk ambitionsnivå. Hooks Herrgård erbjuder en möjlighet att varva ner, sänka axlarna och må riktigt bra i en avslappnande och genuin småländsk herrgårdsmiljö. 
 

Hooks Herrgård har anor från 1300-talet och herrgårdens huvudbyggnad och flyglar byggdes på 1700-talet. Redan då insåg man att läget intill Hokasjöns glittrande vattenspegel, var något alldeles extra. Hooks Herrgård är ett av Sveriges äldsta golfhotell med drygt 90 års golftradition i bagaget.  Här har man svingat golfklubbor sedan 1934 och kan erbjuda två omväxlande 18-hålsbanor med olika karaktärer och personligheter; Skogsbanan och Parkbanan i vacker böljande småländsk natur, båda med ett mycket gott rykte bland Sveriges golfare.  

Utpräglad passion för golf 

Det märks att familjen Edberg, som drivit Hooks Herrgård i drygt 60 år, har en stark passion för golf. Den öppna Parkbanan ligger i direkt anslutning till Hokasjön, medan Skogsbanan går igenom en tät skog, tidvis på gammal mossmark, vilket ger en härlig och näst intill magisk och trolsk atmosfär. I anslutning till herrgården finns dessutom övningsgreener, bunkerträning samt två driving ranges, allt inbäddat i grönskan från de kringliggande skogsområdena. 

Utbyggt och renoverat klubbhus invigs till påsk 

För närvarande pågår en renovering och utbyggnad av klubbhuset på Hooks Herrgård. Det blir en omfattande om- och tillbyggnad som ska skapa ett bättre flöde och betydligt fler sittplatser i den välbesökta restaurangen. Entrén blir välkomnande med nytt skärmtak och pergola med uteservering. Renoveringen och tillbyggnaden genomförs i samarbete med arkitekt Per Öberg, som de senaste tio åren genomfört ett stort antal om- och tillbyggnader på olika delar av herrgården. När renoveringen och utbyggnaden av klubbhuset står klar lagom till påskhelgen 2024 kan besökarna bland annat förvänta sig en ny miljö i restaurangen och golfshopen, en moderniserad konferenslokal och flera ombyggda hål på herrgårdens populära Parkbana.  

Vällagad säsongsbetonad mat baserad på de finaste råvarorna 

God mat och dryck är självklart en viktig del av vistelsen på Hooks Herrgård, oavsett om du kommer hit för att spela golf, njuta i spat, en aktiv semester eller för att bara njuta av en herrgårdsmiljö med mycket atmosfär och härliga omgivningar. För fyra år sedan övergick restaurangen på Hooks Herrgård till en À la carte meny där gäster som bokat ett paket som inkluderar trerättersmiddag kan välja fritt från en meny med ett antal välkomponerade rätter som baseras på säsongens allra finaste råvaror. Influenserna till menyerna kommer både från den svenska husmanskosten och från andra delar av världen, från Asien till det franska köket.  

Spaupplevelse i världsklass med bastulandskap, upplevelseduschar och varma källor 

Hooks Herrgård stoltserar sedan 2014 med en spaavdelning i världsklass. Ta ett avkopplande bad i varma och kalla källor, drick en uppfriskande och välgörande grön smoothie i en ångande utomhuspool med utsikt över den vackra Hokasjön eller njut av ett härligt bastulandskap med upplevelseduschar, fotbad och kneipp. Som en final på spaupplevelsen väljer många gäster att avsluta med ett uppfriskande dopp i sjön som är öppen för bad året runt.   

Här erbjuds dessutom ett brett utbud av avkopplande spabehandlingar utifrån ett behandlingskoncept från välrenommerade Kerstin Florian. Samtliga behandlingar inleds med en konsultation med en spaterapeut. Medan du njuter av ett avkopplande fotbad kommer ni gemensamt överens om viken behandling som passar bäst för dig just nu. Om du vill varva upplevelsen med aktivitet rekommenderas ett pass i gymmet, en simtur i bassängen eller varför inte en promenad eller en löprunda i de härliga omgivningarna? 

Upplevelser för hela familjen på sport- och påsklov 

Hooks Herrgård är strategiskt belägen nära Jönköping. För barnfamiljer som är på väg till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby eller High Chaparall utanför Värnamo är destinationen ett perfekt stopp på vägen. På sportlovet och påsklovet är barn från 10 år välkomna att boka spa. Ett par dagar på Hooks Herrgård under lovet är ett perfekt tillfälle att ladda batterierna, umgås och koppla av i en härlig och avslappnande miljö. Även den som vill upptäcka Glasriket har en bra utgångspunkt i Hooks Herrgård, då det stora och mäktiga glasriket brer ut sig en timmes bilfärd bort. Norrut ligger Gränna med sina många sevärdheter, bland annat Visingsö och Andrémuseet. 

På Hooks Herrgård är det alltid nära till naturen. Hokasjön erbjuder både bad och fiske och gäster kan låna såväl roddbåt som kanot. Om du vill upptäcka de småländska skogarna finns promenadstråk och cykelleder på både grus -och landsväg. Herrgården erbjuder dessutom två padelbanor utomhus och det går utmärkt att låna racket i receptionen.  För den som vill spendera en padelweekend med vännerna är ett padelpaket med spa eller padelpaket med golf ett hett tips.