En känsla att längta tillbaka till – Anrik fjällupplevelse i Sälen sedan 1937

Hotellet byggdes av den vågade norrmannen JW Clüver, en entreprenör som drömde om att bygga ett lyxigt högfjällshotell i Sälen. Han hade studerat snötillgången och temperaturförhållande och valde sedan Sälen för säsongens långa varaktighet och djupa snötäcke. 

När det lyxiga kur- och högfjällshotell invigdes påsken 1937 deltog nobless från hela Sverige. På hotellet rörde sig mestadels herrar i frack och damer i långklänningar. Intresset för skidåkning kom inte i första hand, det primära var att roa sig och att njuta av livets goda samt att insupa den hälsosamma och stärkande fjälluften. 

Familjeägda Scandinavian Resorts har därmed en stark tradition av livsnjuteri – idag än mer fokuserade på kulinariska upplevelser från världens alla hörn. Juldagen slår den anrika gourmetrestaurangen Onkel Jean upp dörrarna i ”ny kostym” – Onkel Jean gone fishing.  Samma höga klass på service, miljö och råvaror men mera fokus på fisk och skaldjur. Köksmästare för Onkel Jean gone fishing är Fredrik Hedlund, OS-medaljör tillsammans med kocklandslaget. 

Onkel Jean gone fishing är restaurangen för dig som söker det lilla extra. Meny baseras på råvaror av högsta kvalitet och vin serveras från en vinkällare av toppklass. 

 
Matupplevelsen står i centrum för oss, den är en av våra passioner. Vi frestar gärna dina smaklökar med allt från steakhouse, sushi, gourmetmat till förstklassiga hamburgare, både för stora och små gäster. Flera av våra restauranger är prisade i Whiteguide. På Gammelgården njuter du av våra legendariska våfflor eller det klassiska vilda köket, signerat vår prisbelönta köksmästare Johan Bjurström, som vann årets viltkock i år. Låt dig väl smaka. Förutom våra fantastiska smakupplevelser erbjuder vi även egen biograf, spa med bastu och gym, konferenslokaler, lekrum och skiduthyrning. Och Högfjällets spår och backar finns endast ett kliv utanför dörren.  

Tänk er en fjällsemester på resorten som har allt – en värld av upplevelser och livsnjuteri med bästa ski in – ski out läge oavsett du åker på längden eller tvären. Familjen Backner har skapat en resort där allt finns inom räckhåll, 13 prisbelönta restauranger och barer, egen biograf med äkta biosäten, wellness med spa-behandlingar, bastu och fullutrustat gym, lekrum och aktivitetskalender för barnen. Allt för en lyckad fjällsemeter finns på plats, skiduthyrningen finns på hotellet och direkt utanför dörren, skidskolan, liften och skidspåren. Likaså en mängd spännande aktiviteter såsom hundspann, skotersafari och snowkite – allt inom räckhåll. 

För den som vill ta det lugnt kan man njuta av en avslappnande massage, ansiktsbehandling eller fixa naglarna. Mountain Soul, fjällets härligaste yogastudio finns också på hotellet och erbjuder yoga, pilates och PT-träning. Vad mer kan man önska?  

Scandinavian Mountain Airport – tänk att vi har en ”egen” internationell flygplats i Sälen. Vi är så glada att det går att flyga klimatkompenserat till oss i Sälen. Våra hotell ligger endast 18 minuter från gaten. Tillhör man den mera äventyrligare kan man ta hundspann som transfer till hotellet.  

Scandinavian Resorts inspireras av de bästa matupplevelserna världen över och som gäst kan man prova en ny restaurang varje dag. Det finns en mångfald av möjligheter hos deras 13 restauranger och barer med alt från steakhouse, sushi, vilt till förstklassiga hamburgare. Här finns något för alla, både för stora och små gäster. 

Flera gånger varje år gästspelar de främsta profilerna inom mat och dryck hos oss. Lär dig mer om Champagne av och med Richard Juhlin, en av världens främsta champagneexperter. Eller avnjut härliga smakupplevelser när vi gästas av vinner från Årets Kock, Årets Viltkock eller medlemmar ur Sveriges kocklandslag. 

Gammelgården som också är en del av resorten är ett genuint smultronställe med anor från 1600-talet. 700 m från Högis hittar du denna pärla med legendariska våfflor (med hemligt recept!), en restaurang med inriktning på vilt och lokalproducerade råvaror som ger mersmak. 36 smakfullt inredda hotellrum men influencer från Dalrana och Carl Larsson, lodgestil med tapeter och tyger från Ralp Laurent.  
Här brinner det och sprakar hemtrevlig från den öppna spisen, den genuina stämningen och historiens vingslag genomsyrar hela Gammelgården, från meny till inredning och personalens kläder. 

Scandinavian Resorts driver klassiska svenska hotell som erbjuder service i världsklass på attraktiva destinationer. Vi strävar efter att skämma bort våra gäster och få dem att känna sig riktigt hemma genom vår förstklassiga service och unika kulinariska upplevelser. 

Välkommen till vår värld!