Grand Hôtel Stockholm

Med sin vackra miljö och sitt fantastiska läge i stadens hjärta har Grand Hôtel varit en hemvist för internationella celebriteter, storslagna fester och hängivna livsnjutare sedan 1874. Den vackra Cadierbaren, Mathias Dahlgrens prisbelönta restauranger och den inbjudande Verandan bjuder på storslagen utsikt mot Stockholms slott och ett utbud av mat och dryck i absolut världsklass. Grand Hôtel erbjuder även avkopplande bastubad och svalkande dopp i Nordic Spa & Fitness.  

Grand Hôtel är en levande destination som hela tiden förändras och växer med samtiden. De strävar efter att alltid vara ett hotell av absoluta internationella toppklass, för att vara det krävs det att man ständigt utmanar och utvecklar. De senaste åren har hotellet genomgått omfattande förändringar som innefattar alla delar av hotellet. Förändringar som bidrar till att det finns en tydlig plats för Grand Hôtel nu och i framtiden. Det är med stor glädje och stolthet som man nu kan visa upp våning fem och sex.  

Två helt fantastiska våningsplan i en egen karaktäristisk stil men med en tydlig Grand Hôtel-känsla, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel.” 

Den moderna affärsresenären i fokus 
Rummen på våning fem och sex är välkomnande och ombonade med ljusa kulörer på väggar och golv, stålpartier samt glasdörrar till badrummen som en del i att skapa en lättare och luftigare känsla. Sängarna är prydda med en magnifik gavel med mönster som fångar gästens blick. Möblerna i rummen har en nätt design för att skapa rymd och ett stort antal möbler är specialdesignade för Grand Hôtel och tillverkade i Sverige samt Norra Europa. Badrummen är i äkta Grand Hôtel-klass med Carrera marmor och exklusiva duschtoaletter från Geberit i alla rum. 

Frukostbuffé på Verandan 

Efter en god natts sömn är det perfekt att starta dagen med en härlig frukostbuffé som avnjuts med utsikt över slottet och vattnet. Frukostbuffén var väldigt fräsch med många olika sorters färska bröd, kanelbullar, bagels, varma rätter, olika sorters pålägg, massor av färska frukter och bär och yoghurts. Ett stort plus för den goda chiapuddingen och små rawfoodbars.  

Verandans frukost öppnar 07.00 och stänger 10.30 på vardagar och 11.00 på helger. Bor du inte på hotellet är du ändå varmt välkommen till frukost i mån av plats. Pris 415 kr. Men man måste förboka.  

Cadierbaren 

Cardierbaren är verkligen hotellets hjärta. Kanske en av de exklusivaste barerna i Stockholms innerstad, men här hittar alla hem, såväl stockholmare som hotellgäster. Den grandiosa baren rymmer after work-sällskap, informella möten och festkvällar bubblande av champagne och spännande drinkar. Missa inte deras tjusiga och goda cocktails. En av de signature-cocktails man serverar är Antimon som blandas med Gin, Rönnbär, Citron och Champagne. Den var riktigt god, för att inte tala om hur häftigt den serverades. I ett fågelglas i en fågelbur.  

Här kan man också sätta bartendrar på prov, de är några av Sveriges bästa. Testa vilka drinkar de kan göra. Blir man hungrig är det bara att ta en titt på barmenyn. Här finns även à la carte-frukost, lunch och Afternoon Tea för den som har svårt att slita sig från de sköna sofforna. Namnet har baren fått efter Régis Cadier, en fransk köksmästare tillika hotellets grundare. Det är helt magiskt om man får nöjet att få ett fönsterbord och kan blicka ut mot Slottet och vattnet, där alla båtarna kommer och går.  

Dresscode är smart casual. Herrar måste ha långbyxor efter klockan 18 och får inte vara baraxlade. 

NORDIC SPA & FITNESS 

Vill man ha en dag utöver det vanliga ska man inte missa Grand Hôtels fantastiska Nordic Spa & Fitness. Njut av en klassisk svensk massage, få en skönhetsbehandling eller varför inte ta tillfället i akt att bli utmanad av en personlig tränare eller kanske besöka en doktor i kinesisk medicin. Du kan också få en behandling av en kiropraktor. Här finns många möjligheter till en härlig dag för kropp och själ.  

Vad står då det nordiska för? Först och främst tänker de på ett hälsosamt liv, närheten till naturen och en sund, hållbar livsstil. De här tankarna ligger bakom Grand Hôtels exklusiva spa, i graniten från Grythyttan, kalkstenen från Gotland och den uppfriskande kontrasten mellan kylan utanför och värmen inomhus. 

Närheten till vattnet, öarna och skären har inspirerat till ett spa utöver det vanliga. Slappna av med ett bastubad och vakna till liv med ett kallt dopp, precis som i skärgården. Känn lugnet i den vackra, sensommarvarma bassängen. Ta en behandling som lugnar ner eller en som piggar upp, beroende på dagsform. Kom lite närmare livet. Stanna upp och njut! 

På Nordic Spa har du möjlighet att njuta av en vanlig pool, en hydromassage pool eller en kallvattenpool för att sedan kunna värma sig i både en ångbastu och torrbastu. I anslutning till relaxavdelningen får man nöjet att njuta av gott te, frukt eller vatten och det fanns också ett urval av magasin att luta sig tillbaka och läsa i. Man kan också slå sig ner i det tysta vilorummet och lyssna på något avkopplande i lurarna. Blir man hungrig eller törstig så har de en fitnessbar med hälsosam mat eller smoothies. När man checkar in ingår det handduk, badrock och tofflor. 

Hitta hit 

Grand Hôtel 

Södra Blasieholmshamnen 8 

Stockholm