Göteborgs Personliga Designhotell

Hotel Riverton är ett modernt designhotell beläget vid vattnet i centrala Göteborg som är ett ägarlett hotell i familjebolag.  

Vi erbjuder helhetsupplevelser kryddat med mat & dryck, möten & konferens, evenemang, middagar, goda drinkar, inspirerande miljöer, vackra utsikter men framför allt, en god natts sömn. Med våra gäster i fokus, personliga omtanke och en passion för god kvalité levererar vi upplevelser man längtar tillbaka till.” – Lotta Hedlund, General Manager & ägare. 

I Göteborg finns storstadens hela utbud av shopping, kultur och nöjen, men med den mindre stadens fördel att det aldrig är särskilt långt att ta sig någonstans. Inom några minuter från hotellet kan du promenera ner till Rosenlundskajen, ta färjan över till Lindholmen, promenera till stadsdelen Haga, ta in panoramautsikten från Skansen Kronan eller upptäck Göteborgs modescen med lokala designers vid Kungsgatan och Magasingatan. Där ligger även en hel del spännande restauranger att besöka. Det gör att Hotel Rivertons läge utgör den perfekta basen för att utforska Göteborg! 

Spa Weekend i Göteborg 

Ge dig själv en välförtjänt paus från vardagshetsen och varva ner i nya Serenity Spa när du bor på Hotel Riverton, i Göteborg. En plats som får dina stressnivåer att sjunka och ditt välbefinnande och din kreativitet ökar. Slappna av i det varma och glittrande turkosa vattnet beläget under imponerande marmorvalv, njut av upplevelseduschar och bastur, eller varva ner i din egen takt i Spa Loungen. 

Designen fokuserar på jordnära toner och material som skapar en lugnande atmosfär,  där man kan släppa sin vardag för ett litet tag. Det är en estetiskt enkel och lugn miljö som hjälper dig att fokusera på din hälsa och ditt välmående.  

De tre olika bastukoncepten som finns är: aromaterapi-, ång- och torrbastu. Aromaterapibastun får din kropp att slappna av, förbättrar ditt humör och uppfriskar ditt sinne. De eteriska oljorna absorberas i blodomloppet och metaboliternas i kroppen, vilket resulterar i härliga hälsofördelar. Samtidigt som ångbastun hjälper dig att lindra stress, förbättrar din hudhälsa och bidrar till kroppsrening.  

Från torrbastun är det en vacker utsikt över poolen och spat. Utanför torrbastun hittar du en regndusch med kallt vatten, för en optimal bastuupplevelse. Vi tipsar att du varierar din torra bastu med en kall dusch eftersom det aktiverar dina blodkärl och förbättrar din helhetsupplevelse.  Alla typer av bastur rensar kroppen och huden från slaggprodukter. Därför är det bra att skrubba och duscha växelvis för att hjälpa till att ta bort det som kroppen har rensat bort. 

Matupplevelser till magnifika vyer 

På tolfte våningen med slående utsikt över älven och Göteborg finner du á la carte restaurangen View Skybar & Restaurant. Under början av 2022 undergick restaurangen en omfattande renovation, och öppnades upp igen i Mars. Den nya köksmästaren Christoffer Andersson har bland annat jobbat på Aquavit i Stockholm, Gripsholms värdshus i Mariefred och Restaurang Tvåkanten i Göteborg. Han kommer med sitt duktiga team att ta er på en högklassig kulinarisk upplevelse till en fantastisk utsikt över Göteborg.  

Designen av nya View Skybar & Restaurant är stilig och elegant vilket skapar en lugn känsla av Contemporary modern elegans. Inredningen är tidlös med specialdesignade möbler skapade av Maria Montecinos Franjola kompletterad med designfavoriter som tex handgjorda stolar från exklusiva Poltrona Frau. Maria Montecinos Franjola samt ägarparet står för designutformningen. 

På fredagar och lördagar spelar en DJ skön musik från kl. 22:00 i View Skybar.  

Avkopplande getaway i Göteborg!  

Rummen är omsorgsfullt inredda med en modern, elegant design och är utrustade med allt du behöver för ett bekvämt boende i Göteborg. Att sängarna kommer från högkvalitativa märket DUX och att lakanen är i 100% egyptisk bomull känner man snabbt.  

Med flertalet kategorier och rumstyper finns det något för alla. Pricken över i-et är de nybyggda Penthouse rummen. De erbjuder en modern och vacker internationell design. De 5 rummen är individuellt designade med mjuka blåa toner som erbjuder en lugn flykt från den livliga staden. Färgskalan och detaljerna skapar harmoni tillsammans med havets färger som bakgrund, medan eleganta trä- och marmorinslag ger en avslappnande känsla. De ligger belägna mot Göteborgs hamninlopp med en underbar utsikt från de privata terrasserna som tillhör rummen. 

Härlig hotellfrukost 

Vad vore en hotellvistelse vara utan att vakna väl utvilad i fluffiga lakan för att sedan gå ner och njuta av en underbar frukost? För många är frukosten det bästa med att bo på hotell och på Riverton lämnar man inte frukostmatsalen besviken eller hungrig. Hemlagade bakverk och pannkakor för den med ett litet sötsug, ett klassiskt urval för den som är hungrigare och kökets ingefärashots samt färsk frukt och grönsaker för den som önskar ett hälsosammare alternativ. Utbudet av gluten- och laktosfria produkter, vegetariska och veganvänliga alternativ var också en positiv upplevelse. Det är inte svårt att förstå varför Residence, Elle Decoration och Femina ansett att de har en av Sveriges bästa hotellfrukostar (2020).