Hur kan vi skapa mer hållbara golfresor?

Golfturism är en ekonomisk motor som omsätter 26 miljarder dollar, under 2020 spelades det runt 441 miljoner golfrundor! Golfturism är samtidigt en kontroversiell näring särskilt på grund av golfbanornas miljöpåverkan då de bygger på storskaliga projekt och ger ett betydande miljöavtryck.  

Som golfresearrangör ser vi som vår främsta uppgift att göra det enkelt för våra kunder att göra medvetna val genom att lyfta goda exempel gör skillnad för klimatavtrycket. Det kan vara att synliggöra golfbanor som arbetar för att skydda naturlandskap och spara vatten exempelvis genom att byta ut grässorter på fairway till ett Bermudagräs som minskar mängden vattenförbrukning och minimera gödnings och bekämpningsmedel och andra kemiska produkter och föroreningar i allmänhet. Att lyfta golfbanor som bevattnar med återvunnet vatten, där arbete sker att skapa skyddade områden och häckningsplatser för fåglar och annat vilt djurliv. Det kan vara golfbanor som tänker smartare när det gäller design och utformning av banan med fokus på att effektivisera  underhåll och bevattning och därmed användande bränsle och resurser.   

Vi ska lyfta hotell som arbetar med hållbarhet, som att spara energi, vatten, val av råvaror till restaurang, lokalproducerade råvaror, återanvändning av vatten.  

Som golfresenär resenär kan du bidra till en hållbar golfturism genom att tänka igenom din packning och resa lätt vilket reducerar vikt och därmed bränsleförbrukning. Välja ett direktflyg istället för mellanlandning, klimatkompensera, välja kollektiva transportlösningar för transfers, använd appar och digitala biljetter istället för att skriva ut dina biljetter, i de flesta fall fungerar det lika bra att visa upp dem digitalt. På plats spara på resurser som vatten och el, spara på tvätt och släck lampor och stäng av AC. Njut av lokalproducerade råvaror, reducera matsvinn genom ta inte mer än du avser att äta om det är buffé.

Annette Wephton,
Ägare Golf Joy Travel