Glöggtipset

Finlands äldsta och bäst säljande premiumglögg Loimu presenterar 2023 års glögg som i år är en rödvinsglögg med smak av svarta vinbär och plommon. Förra årets vintagesläpp, för att fira 170 år på marknaden, med smak av hjortron och äpple sålde slut i rekordfart.

Det klassiska märket Grönstedts återkommer även i år på Systembolaget med de mycket omtyckta juldryckerna Grönstedts Noël XO Cognac och Grönstedts Starkvinsglögg. En nyhet i årets julsortiment är Grönstedts Alkoholfri Glögg, som kommer att säljas både hos Systembolaget och ICA.

Grythyttan Skogsglögg kommer från hjärtat av trolska Bergslagen. Glöggens fruktbas är gjord på bär och äpple och kryddas enligt klassiskt svenskt recept. Lagom till Skogsglöggs 20-årsjubileum får flaskan dessutom en ny, grön etikett för att tydligare visa ursprung och karaktär. Finns att köpa på Systembolaget från och med 1 november. 

Årets stora smaksatta nyhet är en alkoholfri vitvinsglögg som likt förra årets smak (Frostbär) kombinerar klassiska glöggsmaker med nordisk natur.   

Denna gång står de svenska skogarna för inspirationen i en glögg med smak av granskott och lingon och som kan drickas både varm och kall. 

Årets Glögg 2023 (50 cl) samt Saturnus andra storsäljare såsom den röda klassikern Saturnus 1893 finns i dagligvaruhandeln from oktober och rekommenderat försäljningspris är 35 kronor.