Förstärk och framhäv din naturliga skönhet med kosmetisk pigmentering

Det händer mycket i skönhetsbranschen just nu, och en stor trend som har vuxit och är här för att stanna är den semi permanenta makeupen.


Matilda Birg som är utbildad och certifierad inom PMU tar oss med på sin resa och delar med sig av sin expertis och ger oss goda råd.


”Mitt intresse för smink började i barndomen”, säger Matilda.
”Redan som liten älskade jag färg och form och satt ofta timtals vid min mammas sminkbord och experimenterade med hennes läppstift och ögonskuggor”.


I skolåldern upptäckte jag min konstnärliga ådra som fick ge sitt uttryck på akvarell papper. Jag skissade ansikten och fokuserade på bryn, ögon och läppar som förstärktes med vattenfärg i olika kulörer. Redan då hade jag en känsla för naturlig skönhet och jag lärde mig tidigt hur man framhäver och förstärker ansiktsdrag på ett vackert och smakfullt sätt.


Matilda har än idag ett brinnande intresse för skönhet, färg och form och för drygt 10-år sedan uppdaterade hon sig i olika länder inom området permanent makeup eller kosmetisk tatuering som det även kallas. 

”Med permanent makeup kan du få de där ögonbrynen du alltid drömt om” säger Matilda.
Eller så kan jag skapa en tunn och fin linje längs fransraden för att öppna upp blicken för ett piggare utseende.
Dina läppar kan framhävas och förstärkas och asymmetriska läppar kan korrigeras.
Och det bästa av allt! Du kan träna, bada simma eller gråta utan att bli av med färgen som sitter kvar mellan 1-3 år. Därefter kan det bli dags för en ”touch up”


Själva behandlingen går till så att man med hjälp av en dermograf lägger pigmentet ca upp till 0,5 mm under huden. Det gör inte särskilt ont, men om man är känslig så finns bedövning att få. Metoden är mycket säker och resultatet är alltid naturligt.


”Det är dock viktigt att du väljer någon som är specialist på området för att utföra din behandling säger Matilda.
Tråkigt nog så finns det många som är oseriösa i branschen och som inte har tillräckligt med kunskap. Jag vet vad som krävs och följer alla föreskrifter. Min teknik är framstående och skonsam. Och framför allt så anpassar jag mig till varje unik individ.


NI finner mig på Linnékliniken på Östermalm i Stockholm.


Här på kliniken finns även en kunnig hudterapeut på plats och en skicklig läkare som utför estetiska behandlingar.
Vi använder alltid säkra metoder och den mest framstående utrustningen

Som kund är man i trygga händer.
Varmt välkommen att boka en gratis konsultation så svarar jag gärna på övriga frågor.