Florentine – den senaste italienska stjärnan i Stockholm

På söder ett stenkast från Medborgarplatsen hittar du Florentine, en relativt ny italienare som är väl värd ett besök. Både för den genuina italienska maten och den härliga inredningen. 

Florentine är den moderna trattorian med ett teatraliskt öppet kök och en magnifik 360-graders cocktailbar där menyn tar gästerna på en fantasifull resa genom Italien. 

Vi sätter oss ner och får en meny och en härligt mocktail på bordet, i vanlig ordning är det svårt att välja bland alla härliga rätter. Vi kommer snabbt överens om att detta får bli en middag ”familystyle”, vi tar in ett gäng rätter och delar. 

Till förrätt testar vi som alltid om det finns Capaccio på menyn just Carpaccio samt ett par andra rätter som faller oss i smaken. Det är verkligen toppen att dela, man får smaka på så mycket mer då. 

Till huvudrätt väljer vi pizza för att man såklart måste testa det på en italiensk restaurang och även pasta av samma anledning. Båda rätterna får oss båda att häpna av de goda smakerna och fina råvarorna. Något vi inte testade men som vi ändå fick bevittna på bordet bredvid är när hovmästerna vid bordet lagar till en Holy Carbonara i en stor ost. Enligt våra bordgrannar var pastan väldigt god. 

När det är dags för efterrätt finns ingen anledning att byta spår så vi väljer naturligtvis en Tiramisu som på Florentines vis kallas för Lavamisu, vi avslöjar inget mer än att ta den här efterrätten när du själv beslutar dig för att besöka Florentine. Vi tar även in en Lemon Pie som uppfyller allt man kan önska av en paj. 

Ha inte bråttom när du är på Florentine, maten förtjänar att avnjutas i lugn och ro och du behöver tiden för att smälta maten mellan rätterna. Dessutom är det ett måste att ta en smygsväng runt i restaurangen och kika på all inredning. Missa inte den supercoola neonväggen inne vid toaletterna.