Feuerstein Nature Family Resort

Det Italienska hotellet som riktar sig specifikt till barnfamiljer och erbjuder allt från lyxigt spa, ridskola, lekrum till naturaktiviteter för hela familjen. På 1250 meters höjd omgivet av Sydtyrolens magnifika natur, berg och vattenfall ligger det femstjärniga hotellet Feuerstein Nature Family Resort. 

Oftast åker du på lyxig spaanläggning utan barn men här har hotellet satsat på att du ska kunna kombinera de båda. Här strävar man efter att skapa upplevelser där kombinationen av lyx, avkoppling och kvalitetstid erbjuds hela familjen. 

Idén till Feuerstein Nature Family Resort kom till då vi identifierade en lucka på marknaden. Ofta måste småbarnsföräldrar välja mellan lyxiga och avkopplande semestrar på tumanhand och upplevelserna tillsammans som familj. På Feuerstein Nature Family Resort har vi därför skapat en miljö som kan rymma båda delarna. Vi har faciliteter och upplevelser för vuxna och barn i alla åldrar, så att familjer kan tillbringa kvalitetstid och skapa semesterminnen tillsammans, säger Peter Mader, ägare och hotellvärd på Feuerstein Nature Family Resort. 

Hotellet har öppet året runt med ett brett utbud av aktiviteter för barn i alla åldrar. Med 10 temarum inredda med fokus på lek, natur och kreativitet, kan barnen hoppa i höskullen, svinga sig i repstegen, prova på klätterväggen, spela brädspel och leka i det 30 kvadratmeter stora sandrummet. 

Hotellet erbjuder en mängd aktiviteter, som är utformade för att föra samman barn och föräldrar. Exempelvis kreativt skapande i träslöjdssalen och konstverkstan. Det finns även ett stall med 13 hästar och privat ridskola för hotellgäster. Ridskolan är öppen året runt och här får du lära dig hur man sköter om och sadlar hästarna, samt möjligheten till en ridtur i den vackra naturen. Hotellet har också ett eget zoo, som ligger 500 meter från hotellet. Här kan barnen klappa kaniner, getter och besöka alpackor, åsnor och får. 

Vill du få egen vuxentid så erbjuds barnpassning, inspirerad av Maria Montessoris princip. Tjänsten är utformad som ett veckoprogram bestående av både lekfulla och pedagogiska inomhus och utomhusaktiviteter för barn. 

Spaet på Feuerstein Nature Family Resort är totalt 3000 kvadratmeter stort och har en tillhörande familjebastu, tre inomhuspooler och en 20 meter lång infinitypool utomhus som är uppvärmd året runt. Inomhus finns ett äventyrsbadmed en 100 meter lång vattenrutschkana. Det finns också en tränings- och lekbassäng med undervattenshinderbanor samt en babybassäng för de allra minsta. Under sommaren lockar varmare temperaturer till ett uppfriskande dopp i den kristallklara anlagda sjön som ligger i hjärtat av resortens utomhusområde. 

Det finns även ett spa avsett för endast vuxna hotellgäster. Spaets vuxenavdelning sträcker sig över fyra våningar och erbjuder avkoppling och kvalitetstid. Här finns två bastur, en ångbastu och en takterrass med två utomhuspooler och utsikt över bergstopparna och stjärnhimlen under klara kvällar. 

Under juni har hotellet ett erbjudande speciellt för barn och familjer som älskar djur och natur, Nature animal days. Bokar man minst 4 nätter får man en natt gratis. Nature animal days är en lekfull upplevelse där barn lär sig mer om naturen och hur man interagerar med djur. Är du nyfiken och vill veta mer om hotellet och deras olika erbjudanden kan du alltid gå in på www.feuerstein.info