Emirates i rekryteringsoffensiv – vill anställa fler svenska talanger till kabinbesättningen

I takt med Emirates expansionsplaner och med utökning av nätverk och flotta, vill flygbolaget nu att fler svenska medarbetare ansluter till kabinbesättningen. Emirates Sverigechef tror att det finns flera anledningar till varför svensk arbetskraft står högt i kurs på bolaget.

Nu är efterfrågan på svensk arbetskraft hög hos Emirates, världens största internationella flygbolag. I Sverige planerar man att rekrytera flera nya medarbetare till bolagets mångkulturella kabinbesättningsteam. Denna rekryteringsinsats är i linje med Emirates tillväxtmål och de kommande leveranserna av nya flygplan till flottan. De nya flygplanen kommer att öka flygbolagets räckvidd och möjliggöra flexibilitet för ytterligare rutter i nätverket – en expansion som stöds av en ökad arbetsstyrka.

Bolaget har som mål att stärka kabinbesättningen med hela 25 % under 2024, vilket motsvarar 5000 nyanställningar globalt. Emirates första rekryteringsdag i Sverige kommer att äga rum på Hilton Hotell, Stockholm den 15 februari.

Svensk arbetskraft står högt i kurs
Björn Ekegren, Sverigechef på Emirates tror att det kan finnas flera anledningar att svensk kabinpersonal är särskilt attraktiv i en internationell kontext.

– Svenskar är generellt sett väldigt duktiga på engelska, har stort innovationsfokus och en hög servicekänsla. Jag tror att det är några av anledningarna varför svensk kabinpersonal är så pass eftertraktade i ett internationellt perspektiv, inte minst på Emirates som är världens största internationella flygbolag.

Åtta veckors utbildning
All ny kabinpersonal genomgår en åtta veckor lång utbildning i säkerhet och service vid Emirates anläggning i Dubai. Under utbildningen får kabinpersonalen lära sig färdigheter inom områden som vård – och medicin, säkerhet, kris, kommunikation och service. De utvecklar även förmågan att effektivt samarbeta i ett mångkulturellt team och behålla mentalt fokus under pressade situationer.

Personalförmåner
De nyanställda kommer att vara en del av världens största internationella flygbolag och kommer att lära sig service från branschledande experter. De kommer dessutom att få resa till mer än 140 städer i 76 länder och få tillgång till en mängd olika förmåner, såsom konkurrenskraftig och skattefri lön, möblerad bostad, utmärkta försäkringar och rabatterade resor för vänner och familj.

Läs mer om arbetet, förmånerna och behörighetskriterierna här.

Emirates rekryteringsdag i Sverige
När: 15 februari, 09:00
Var: Hilton Stockholm Slussen, Guldgränd 8, 104 65 Stockholm

Om Emirates
Historien om Emirates började 1985 när vi startade verksamheten med bara två flygplan. Idag flyger vi världens största flygplan, Airbus A380 och Boeing 777, och erbjuder våra kunder bekvämligheter med de senaste och mest effektiva wide-body maskinerna. Vi inspirerar resenärer runt om i världen med vårt växande nätverk av destinationer, vårt branschledande underhållningssystem ombord, mat med doft och smak av olika destinationer samt service i världsklass.