Elite Hotels utnämns till Sveriges mest hållbara hotell 2022

Årligen utser Lifestyle Magazine ”Sweden’s 50 best sustainable hotels” där man i årets upplaga nu korar två av Elite Hotels of Swedens hotell till Sveriges mest framstående hotell med fokus på hållbarhet och miljö.

Bakom den prestigefulla utmärkelsen står mediehuset Lifestyle Worlds exklusiva livsstilsmagasin, Lifestyle Magazine som varje år uppmärksammar hotellverksamheter som satsar extra på en hållbar drift med fokus på miljö. På listan över verksamheter omnämns två av den familjeägda hotellkoncernens hotell – Elite Hotel Marina Plaza i Helsingborg och Elite Plaza Hotel i Malmö.

”Vi är givetvis oerhört stolta över denna utmärkelse. Sedan start har vi arbetat med hållbarhet på olika sätt, vilket gör det självklart för oss att bedriva vår verksamhet ur ett sådant perspektiv. Vi strävar därför alltid efter att minska vårt klimatavtryck genom både större insatser som innefattar fastighetsförvaltning, byggnation och ombesörjning av energi, till den dagliga driften och ner till innehållet i minsta frukostfralla”, säger Tomas Bäcklund, Marknadschef, Elite Hotels of Sweden.

Arbetet med att bedriva hotellverksamhet ur ett klimat- och miljöperspektivär något som dock genomsyrar hela kedjan då man valt att Green Key-certifiera samtliga hotell. Certifieringen innebär att man aktivt arbetar medatt minska klimatavtrycket genom en rad olika åtgärder. Från att dagligen se över energiförbrukningen och åtgången av vatten, till att utbilda och erbjuda gäster miljövänliga val och närmast uteslutande köpa in närodlade och miljömärkta livsmedelsprodukter.

Ytterligare steg i arbetet med att minska klimatavtrycket gjordes redan på ritbordet när bolagets senaste destinationshotell – The Wood Hotel by Elite planerades. Ett bygge som från start ritades för att vara en förebild inom modern, hållbar arkitektur. Här valde man därför att konstruera hotellet helt i trä med virke från de lokala skogarna. Dels för att minska transporterna, och dels för att materialet effektivt binder koldioxid.