Eatery julbord

Julen är en av våra favorithögtider och från den 24 november och fram till julafton kan du njuta av ett lite annorlunda julbord med italienska influenser på Eatery Gärdet, Eatery Sundbyberg, Lumafabriken och Eatery Kungsholmen. 

Sofia Henriksson tog Sverige med storm när hon vann Sveriges Mästerkock 2020. Nu visar hon prov på att hon har många strängar på sin lyra. Det är Sofia som ligger bakom restaurangkedjans Eaterys spännande julbord där hon ger våra svenska julbordsklassiker en spännande touch av italienska smaker. Det bästa av två världar med andra ord. 

Julbordet 

På årets julbord går det att hitta både tomat- och saffranssill till kallrökt laxcarpaccio och lasagne med grönkål och tryffelrisotto. Det finns även flera vegetariska alternativ och ett rikligt dessertbord som gör att man måste planera sitt matintag för att få plats med de sista godsakerna. 

Det känns superroligt att få göra min tolkning av julbordet. Inspirationen till julbordet har jag hämtat ifrån Italiens karakteristiska smaker kommer till stor del influera mina rätter. Självklart kommer jag också ta allt det vi älskar mest från den svenska matscenen och tvista till så att det också passar på mitt julbord, säger Sofia Henriksson. 

Kokboksförfattare 

Sofia är en välkänd profil både i TV-rutan och på sociala medier. Sedan vinsten i Sveriges Mästerkock har hon bland annat givit ut en kokbok ”Always HUngry” och hon är en stor matinspiratör tack vare sina välbesökta plattformar på sociala medier. 

Take Away 

Om man är orolig eller tillhör någon riskgrupp, erbjuder Eatery även take-away. Det går alltså att beställa hem ett komplett julbord komponerat av en riktig mästerkock och avnjuta alla nya smaker i sitt eget hem. 

För mer information besök: https://eatery.se/ 

Text Jessica Berghult Foto Pressbilder