Den perfekta semestergarderoben

Att ha semester innebär för många en ledigare stil, men det måste inte betyda slitna mjukisbyxor och urtvättade t-shirts. Premium Magazine träffar The Resort Co – det svenska succévarumärket som satsar på att skapa plaggen för avslappnad men stilren semestergarderob. 

På kort tid har The Resort Co seglat upp som en shoppingfavorit bland semesterfirare. Det svenska varumärket har hittat en tydlighet med sin nisch mot hålbara och stilrena sommarplagg och finns bara ett par år efter lanseringen hos prestigefyllda återförsäljare som Matches Fashion, L’exception, Gabucci och Care of Carl. Vi träffar bolagets VD och medgrundare Carl von Wachenfeldt för att prata om varumärket, semestermode hur man bör klä sig under sommarens varmaste dagar. 

Vad är historien bakom The Resort Co? 

Det var mitt under en varm semester i Toscana som vi fick idén att skapa ett stilrent och hållbarhetsfokuserat varumärke inriktat på semesterkläder för män. Vi hade alla svårt att hitta de plaggen vi själva ville ha inför semestern och kände att vi kunde bidra med något till marknaden. Ivriga som vi var så tog vi en paus från semestrandet med våra familjer och besökte ett antal fabriker runt om i Toscana. Vi hittade en pittoresk, familjeägd liten skofabrik några min från Florens och där gick The Resort Co från idé till verklighet. Något år senare lanserade vi våra första produkter – exklusiva flip-flops, handgjorda i exklusiva den lilla fabriken.  

Hur viktigt är hållbarhet och miljömedvetenhet för er?  

Sedan starten har det varit en viktig byggsten i The Resort Co. Vi strävar alltid efter att välja de mest kvalitativa och miljömedvetna materialen och vi värdesätter hantverksmässiga principer. Alla våra produkter är tillverkade i Europa med lokala material. Vi strävar också efter att vara hållbara i vår design. Vi försöker utveckla tidlösa produkter som kan bäras år efter år. Vi följer inte modets snabba trender utan värdesätter klassisk stil.  

Vilka är dina favoriter från sommarens kollektion? 

Jag älskar vår nya t-shirt i en mix av linne och ekologisk bomull. Den är väldigt enkel men samtidigt väldigt trevlig att ha på sig. Linnemixen gör att den är naturligt svalkande och perfekt för sommarens varmaste dagar. Annars är våra skräddade badbyxor en favorit. De fungerar lika bra på stranden som på museibesöket eller restaurangen. De är tillverkade från återvunnen plast som fiskats upp från Medelhavet.  

Var kan man hitta inspiration till semestergarderoben? 

Det finns många bra källor till inspiration. Vi tittar en del historiskt på gamla stilikoner som Paul Newman, Aristoteles Onassis och Alain Delon men även på samtida instagramprofiler. Den absolut bästa inspirationskällan är väl kanske filmen The Talented Mr Ripley där Jude Laws karaktär Dickie har en otroligt bra semesterstil. 

De bästa tipsen för sommarens varmaste dagar? 

Genom att välj luftiga plagg som inte sitter för tight och att tänka på materialvalen så kan man hålla sig sval utan att behöva blotta en naken kropp. Ingen vill se en bar överkropp utanför stranden. De flesta naturliga materialen som lättare bomull eller linne fungerar bra. Många tänker inte heller på valet av skor. Sandaler eller tunna, luftiga skor gör stor skillnad för hela kroppen.  Och glöm inte att skydda ögonen med ett par bra solglasögon.  

Vad är din egen stilfilosofi? 

För mig är den viktigaste aspekten av stil att man själv känner sig bekväm. Att man känner sig snygg och trivs i det man har på sig. Personligen uppskattar jag en enkel och ganska tidlös stil. Jag väljer klassiska plagg som jag tror kommer fungera stilmässigt och hålla över tid.