Checka in hemma hos Ruth

Oavsett om du är på tillfälligt besök i huvudstaden eller om du är ute efter en härlig hotellövernattning i stan som stockholmare vill jag varmt rekommendera det familjeägda mysiga boutiquehotellet Hotel Ruth mitt i Vasastans kärna. 

Vi sticker in till stan direkt efter jobbet en vårig fredag i slutet av april, det står middag på stan, teater och hotellövernattning på schemat. När vi kliver in på hotellet känner vi direkt av den sköna feelingen och bestämmer snabbt att vi tar middag här innan vi drar vidare ut till Djurgården för teater på anrika Cirkus. Men innan dess är vi såklart nyfikna på rummet och checkar in, det blir en glad överraskning väldigt mysigt och fint rum. 

Efter en stunds vila och fix är vi hungriga och går ner till restaurangen, det är en fransk restaurang och man serverar Galetter och Crêpes med all sköns toppingar. Vi tar 2 olika Galetter och det är gott, enkelt förklarat så är en Galette en slags fransk pizza som dessutom inte innehåller gluten då smeten är gjord på bovete. 

Efter maten tar vi en taxi, har ett par kul timmar på Cirkus för att sen faktiskt direkt efter ta en taxi tillbaka till hotellet. Vi vill testa baren och den nya drinkmenyn som vi hört talas om. Det är drinkar skapade av ett riktigt proffs och det finns något för alla smaker. Hotellet har en härlig lounge för både hotellgäster och gäster som inte bor på hotellet. Även om du inte bor på hotellet är du alltså välkommen in för en drink. 

Det känns riktigt lyxigt att ta hissen direkt upp till det härliga rummet när det är dags att sova. Och vilken säng att sova i, det är den absolut skönaste säng jag sovit i, perfekt puffiga kuddar och krispiga lakan på det, kan inte bli så mycket bättre. 

Tiden går fort när man har kul brukar man säga, det gäller även oss. När vi vaknar har vi ”bara” frukosten att se fram emot. Men vilken frukost Ruth har, det finns allt du kan önska av en frukostbuffé och lite till.  

Allt som allt ett hotell jag verkligen vill rekommendera, fina rum, otroligt trevlig personal från början till slut och en värme som man i vanliga fall bara känner hemma hos någon, men just det, vi var ju hemma hos Ruth. 

Info:

Hotel Ruth är ett personligt familjeägt hotell med glimten i ögat som älskar att erbjuda dig opretentiös lyx. Hotellet är systerhotell med boutique-hotellet Hotel Frantz vid Slussen. 

Hotel Ruth är en del av hotellkedjan World Hotels Crafted som består av 4- och 5-stjärniga hotell runt hela världen, från New York till Seoul.