Världens bästa vodka, Carvia Vodka, finns nu i Sverige

Carvia Vodka

Carvia Vodka

Carvia Vodka är tillverkad av råg och kummin på en liten kopparpanna i ett franskt hantverksdestilleri i Cognac. Pierre Solignac, Carvias skapare, hade under en lång tid sökt igenom gamla arkiv på jakt efter spritrecept. Till slut hittade Pierre ett recept på en rågbaserad spritdryck som kryddades med endast kummin på 1700-talet, vilken la grunden till Carvia vodka. Den historiska drycken är förvånansvärt mångsidig och faller de flesta i smaken.

Carvia rekommenderas som sipper, till caviar, till klassiska svenska maträtter som kräftor, gravad lax och sill, men även desserter och kötträtter. Vodkan kan med fördel även användas till matlagning, till exempel till flambering. Utöver den goda smaken så har kummin en dokumenterad positiv effekt på matsmältningen så Carvia kommer vara det perfekta komplementet till säsongens alla julbord.

Carvia har vunnit flera prestigefyllda priser. Bland dessa finns Best International Vodka (American Distilling Institute) samt Best in Class och guld på Craft Spirits Berlin Awards. Detta ger den rätten att bli kallad för världens bästa vodka.

Det svenska företaget Trinkajoj AB har fått exklusiva rättigheter till att importera och distribuera Carvia Vodka i Norden. Först ut är Sverige – till en början kommer den endast att finnas på utvalda restauranger och barer. Från och med den 20 oktober finns den på Systembolagets beställningssortiment som nummer 53767.