Care Berries

Allt fler människor börjar bli medvetna om vad de stoppar i sig och dess innehåll.
Care Berries är ett svenskt varumärke som grundades av tidigare apoteksägare och entreprenörer med en passion och ambition om att skapa hälsotillskott av hög kvalité, tillverkade med hjälp av medtech, och utan socker, gluten eller onödiga färgämnen. Care Berries är bärformade gummies fyllda med viktiga vitaminer, mineraler och extrakt från vilda bär för att kroppen ska fungera normalt och må bra.
Dessutom är de jättegoda!

Deras kosttillskott innehåller noga utvalda ingredienser och produkterna har flera månaders testande i bagaget, för att säkerställa gummies av hög kvalitet utan onödiga tillsatser. De har en skandinavisk touch på både ingredienser och utseende av deras gummies, med bär från de skandinaviska skogarna och produktion i Sverige. Med sina naturliga färger och smaker är superbären krusbär, körsbär och hjortron utvalda som huvudkompenenterna.

Care Berries har tre olika kosttillskott: Hair (hjortron), Active (krusbär), och Sleep (körsbär). Finns att köpa på Care Berries egna hemsidan, men även hos återförsäljare såsom Kronans Apotek, Loyds Apotek, Apoteket, Apotek Hjärtat, Apohem.se, och Apotea.se

Det går även att prenumerera på Care Berries och få sina vitaminer levererade till dörren varje månad. Visionen är att man alltid ska ha Care Berries vitamin gummies tillgängliga, utan att behöva tänka på att de tar slut. Vald produkt levereras omgående efter beställning och därefter samma datum varje månad tills kunden väljer att avsluta sin prenumeration. Prenumerationen kan avslutas när man vill.

Officiell partner till Sveriges olympiska kommitté

Care Berries har även fått äran att ingå i ett partnerskap med Sveriges olympiska kommitté. Där man är stolta över att olympierna har valt Care Berries som ett bra komplement till en balanserad och mångsidig kost.

Care Berries är även partner i SOK:s samarbetsprojekt “Bra Bränsle” som riktar ett olympiskt strålkastarljus mot bra mat, livsstil och produkter för ett liv i rörelse. Med alla partners specialistkunskaper kan de tillsammans bidra till ännu bättre produkter som fokuserar på hållbarhet, kvalitet och ett aktivt liv.

Att förenkla och förhöja upplevelsen av att äta kosttillskott, som i sin tur förbättrar människors vardag och liv är något Care Berries alltid strävar efter.

ACTIVE – stärker ditt immunförsvar och ger kroppen mer energi med sina nio vitaminer, fyra mineraler och naturligt koncentrat av vilda krusbär.

Krusbär innehåller betydligt mer C-vitamin än motsvarande mängd apelsin och har använts i århundraden mot leversjukdomar, anemi, urin-, hjärt-, kärl- och andningsproblem. Bäret är rikt på både vitaminer och mineraler, men är också känt för att innehålla fibrer som är bra för matsmältningen.

Vitamin D bidrar till immunsystemets normala funktion
Biotin bidrar till normal energimetabolism och mental prestanda Folsyra, vitamin B6 och B12 stöder minskningen av trötthet och utmattning
Vitamin C har betydelse för att bibehålla en normal funktion av immunsystemet under och efter intensiv fysisk träning
Zink bidrar till att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet Kalium stödjer att upprätthålla normalt blodtryck och normal muskelfunktion
Pantotensyra bidrar till normal syntes och metabolism av steroidhormoner, vitamin D och vissa neurotransmittorer Vitamin E har betydelse för att skydda celler från oxidativ stress Magnesium bidrar till normal kolhydratmetabolism

Dosering: Vuxna – 2 gummies per dag Pris: 299 kr

SLEEP – hjälper dig att slappna av och sova bättre med sina fem vitaminer, två mineraler, två aminosyror, kamomill och naturligt extrakt av vilda körsbär.

Studier visar att man sover upp till 25 % längre efter att ha ätit körsbär. Det är för att denna frukt har så höga nivåer av sömnhormonet melatonin. Körsbär kan även verka diabetesförebyggande genom att sänka blodsockernivåerna. Körsbär kallas ”skogens smärtstillande piller” eftersom det också innehåller fenol som har en antiinflammatorisk effekt. Dessutom innehåller den flavonoider och antocyaniner som lindrar huvudvärk och migrän.

Körsbär och kamomill har använts i århundraden för att lindra spänningar och stress
Biotin bidrar till normal metabolism av makronäringsämnen L-teanin, en aminosyra som anses minska stressymtom, depression, ångest och sömnstörningar

Vitamin B6 bidrar till nervsystemets normala funktion och reglerar hormonaktiviteten
Vitamin B12 bidrar till normal psykologisk funktion och hjälper till att minska trötthet och utmattning

Niacin bidrar till att bibehålla normal hud
Glycin hjälper till med glykogenförvaring, motverkar stresshormoner (kortisol) och är avkopplande
Folsyra bidrar till normal homocysteinmetabolism
Magnesium bidrar till normal proteinsyntes och muskelfunktion

Dosering: Vuxna – 2 gummies per dag Pris: 299 kr

HAIR – är skönhetens gummy. Den stärker ditt hår, hud och naglar med sina nio vitaminer, tre mineraler, kollagen, åkerfräkenextrakt och naturliga koncentrat av vilda hjortron.

Hjortron kallas ”skogens guld” på grund av sitt färgglada utseende på myrarna i de norra delarna av Sverige. Detta superbär användes för medicinsk behandling redan på vikingatiden och är känt för att ha fuktgivande, lugnande och skyddande egenskaper för både hud och hår, tack vare de höga vitamin- och mineralhalterna.

Biotin bidrar till att bibehålla normalt hår och hud
Kollagen gör ditt hår och din hud vackrare och mjukare, även under åldrandet
Åkerfräken innehåller kisel vilket har en stärkande effekt på hår, hud och naglar
Folsyra bidrar till vävnadstillväxt hos gravida kvinnor
Jod stöder upprätthållandet av en normal hud
Pantotensyra bidrar till den normala syntesen och metabolismen av vitamin D och vissa neurotransmittorer
Vitamin B6 hjälper till att reglera hormonaktiviteten
Vitamin B12 bidrar till normal homocysteinmetabolism
Vitamin C hjälper till att minska trötthet och utmattning
D-vitamin hjälper till att upprätthålla normala tänder
Vitamin E hjälper till att skydda celler från oxidativ stress
Zink bidrar till normal fertilitet och reproduktion

Dosering: Vuxna – 2 gummies per dag Pris: 299 kr