Belgobaren – troligtvis Stockholms bästa Moules Frites

Moules Frites är Belgiens nationalrätt och en av restaurangen Belgobarens paradrätter. Belgobaren är en Belgien-inspirerad restaurang med runt 350 olika sorters belgiskt öl – allt från lager till trappistöl, lambic och stout. En salig blandning där den mest kräsna öldrickaren kan hitta en favorit. Självklart serveras det även belgisk alkoholfri öl. Den som vanligtvis inte dricker öl hittar ändå ofta en favorit bland alla lambicer. 

Belgobaren ligger ett stenkast från Stockholms centralstation – Arlanda Express och har öppet 365 dagar om året. Där serverar frukost, lunch och middagar i en hemtrevlig miljö där gästen sätts i fokus. Du möts alltid av ett välkänt leende då många som arbetar på Belgobaren har varit verksamma länge. 

Musslorna som serveras där är kravmärkta och kommer från svenska Västkusten. 

Den mest klassiska varianten av dem alla är Moule marinière där musslorna kokas i vitt vin, vitlök samt andra örter. Det finns även ett stort utbud av krämiga såser med olika smaksättningar bland annat provençale, trappistöl och chili. 

Musslorna serveras traditionsenligt i en musselgryta tillsammans med färska pommes och majonnäs. Självklart hjälper personalen dig att hitta en passande belgisk öl efter ditt tycke och smak. 

Vill du avnjuta Belgobarens musslor hemma, så finns det möjlighet att köpa deras populära musselkitt. Du får alla ingredienser, instruktioner och till och med en Spotify-spellista med flamländsk musik för att få den perfekta stämningen. Att tillaga musslorna är både enkelt, roligt och blir garanterat gott. 

#belgobarensmusselskola

Visste du att musslor är både nyttigt och klimatsmart?  

Med låg fetthalt, massor av protein och rikligt med järn är musslor den perfekta hälsomaten som dessutom en bra källa till selen och vitamin B12.