Belgobaren – en mötesplats för alla ölälskare

Uppskattar du belgisk öl och vällagad mat med inspiration från det belgiska köket där bland annat Moules frites ska du bege dig till Belgobaren.  

En perfekt mötesplats för ölälskare mitt i Stockholm city. Närhet till både kommunikationer, shopping, boende och turistattraktioner.  

Stämningen är avslappnad och välkomnade. Hit kan du komma precis som du är. En härlig blandning av affärsfolk, familjer, turister, par på dejt och ölentusiaster gästar dagligen restaurangen- alla är välkomna! 

Den Belgisk ölkultur är känd över hela världen och här finns ca.300 olika sorters öl att välja mellan. Den kunniga personalen guidar dig gärna rätt bland lager, trappistöl, spontanjästa öl med flera för att hitta din favorit eller en passande öl till måltiden.  

Trappister och Lambic är två öltyper som ofta förknippas med den belgiska ölkulturen 

För er som inte uppfattar er som öldrickare rekommenderas att prova en lambic. Lambic är en spontanjäst öl som görs enligt gamla traditioner. Faktiskt ett av dom äldsta sätten att brygga öl på. Det finns kvar hundratals år gamla recept på Lambic som fortfarande används. 

En Lambic kan enklast förklaras som en suröl. En syrlig öl som kan ha smak av hallon, körsbär och många andra goda smaker. Perfekt för dig som inte vill ha en ”traditionell” öl. 

Många har hört talats om trappistöl som är ett öl som är bryggt på ett kloster av trappistmunkar. För att få bli kallad trappist är det viktigt att ölet bryggs innanför klostermurana och kontrolleras av munkarna, samt att överskottet av försäljningen går till välgörande ändamål. 

Den romersk-katolska munkorden måste tillhöra trappistorden, en mycket sträng utbrytargrupp från cistercienserorden, som sätter höga krav på att klostren t.ex. måste vara självförsörjande. I Belgien finns det sex olika trappister men totalt finns det 12 olika trappistöl världen över. 

Den populära trappisten görs med olika karaktärer men det finns en gemensam nämnare och det är att alla är alkoholstarka ales. De har oftast en fyllig karaktär, är aromrika och med fin balans som ölälskare från hela världen har svårt att motstå. På Belgobaren finns fem olika belgiska trappister att avnjuta. 

Välkomna in till Belgobaren, på Bryggargatan 12, bara ett stenkast från Centralstationen.