Aveqia – det är i köket det händer 

Du känner säkert igen dig, så brukar det ju vara efter middagen, på hemmafesten eller på besök hos vänner. Det är i köket de roligaste och mest givande samtalen uppstår – inte sant? 

Bakgrund 

Allt började med ett recept på en servett i Sydafrika. 

David Berggren som grundat AVEQIA berättar att efter ett antal mycket lärorika år på Operakällaren och Utrikesdepartementet landade han i Sydafrika på The Cellars Hohenort.  

-Jag rekommenderades att åka till The Cellars Hohenort i Sydafrika för att jobba tillsammans med Jean-Christophe Novelli, en fransk stjärnkock som hade restauranger i London och runt om i världen. Jag tog naturligtvis chansen direkt, ett välrenommerat ställe där toppeliten skulle jobba.  

Stämningen i det internationella köket är ganska hård och klassiskt hierarkisk, det var kanske ännu mer så då än nu. Kökschefen bestämmer och alla andra lyssnar. Det kan var tufft men också mycket lärorikt.  

Under det sena nittiotalet rådde en trend att öppna upp restaurangköken, men det gick givetvis inte på det klassiska Cellars Hohenort. Men vissa gäster efterfrågade tips och interaktion med köket. Kökschefen som var klassiskt skolad ville absolut inte gå ut i matsalen, men David var öppen för att testa. Vid ett av de första besöken i matsalen fick David till och med skriva ner receptet på en av rätterna på en servett. Kort sagt, både han och gästerna älskade det och ett frö såddes om att driva en annan typ av restaurang.   

Det nya restaurangkonceptet växte fram i huvudet på David där gästerna lagar maten tillsammans med kockarna. Socialt och trevligt, samtidigt som alla de där frågorna om ”Hur är det bakom kulisserna?” kunde ventileras. Kul matlagning och gästkontakt i samma koncept helt enkelt. Grunden till AVEQIA var lagd. 

Varför laga maten tillsammans? 

AVEQIA är mötesplatsen där gastronomin binder samman deltagarna och utvecklar både relationer och affärer. 

I AVEQIA:s kök tillagar och avnjuter gästerna en fyrarättersmeny med kunder, partners eller kollegor. I AVEQIA:s matlagningsaktivitet faller prestige och titlar snabbt bort och deltagarna kan umgås på en jämlik nivå, vilket leder till nya djup i både gamla och nya relationer. 

Vi vågar påstå att Aktiv Matlagning på AVEQIA är det bästa verktyget du kan ha med dig i ditt professionella liv. Det vittnar drygt 10 000 gäster per år om – de senaste 20 åren. 

Utöver detta arbetar AVEQIA enbart med de bästa kockarna, råvarorna, dryckerna och genom att använda den senaste tekniken från Electrolux kan vi säkerställa den gastronomiska nivån i upplevelsen. 

AVEQIA:s kunder hör av sig när de vill ha en teambuilding, kick-off, styrelse-eller ledningsgruppsaktivitet, julavslutning, säljkonferens, projektstart- eller avslut med mera. Nyttan av aktiviteten är alltså mycket bred, men samtidigt spetsig. De som förstår nyttan med aktiv matlagning blir återkommande kunder.  

Enskilt och exklusivt – middag i Chambre Separèe 

För många av våra kunder är avskildhet prio och detta säkerställs alltid i AVEQIAs lokaler där varje grupp alltid har Chambre Separèe. När styrelsen skall sammanträda, ledningsgruppen mötas eller kundmötet kräver sekretess men samtidigt en ombonad lokal där god mat och dryck är viktiga så är AVEQIA en oas med många möjligheter.  

Konferera i inspirerande miljö 

På AVEQIA kan du även hålla din konferens i en varm och inspirerande miljö på central plats i Stockholm. Lokalerna är fullt utrustade för konferenser, både om ni vill ha digitala stöd eller bara ha en avskild plats för att diskutera eller inspireras. De flesta kombinerar sin konferens med en matlagningsaktivitet. Självklart för att det är kul, men också för att det blir ett kreativt avbrott i mötet.  

Genom att boosta konferensen hos AVEQIA med Aktiv matlagning skapas värden och engagemang som är svåra att uppnå i en vanlig konferens. Maten förenar och glädjen i matlagningen aktiverar era deltagare på ett unikt sätt – den bästa sortens teambuilding helt enkelt. Det är garanterat att ingen tappar fokus! 

Om målet är att fatta gemensamma beslut, öppna deltagarna för nya tankar eller reflektera tillsammans är gemensam matlagning en fantastisk aktivitet.  

Mötet, maten, samtalet – magin! 

Det är lätt att bli fascinerad över vilka relationer som skapas när gästerna samlas kring spisen. Det är så kul att se hur matlagning verkligen kan sätta öppna upp samtalen, tankarna och sätta fart på kreativiteten. 

AVEQIA:s fokus är alltså att skapa och hjälpa relationer att utvecklas. Att maten håller högsta kvalitet, att kockarna har erfarenhet från stjärnkrogar och att det var AVEQIA som skapade konceptet är faktorer som gör att AVEQIA med trovärdighet kan ta den vidare. Recepten får alla gäster med sig, fast inte längre på en servett!