Äntligen! Kultförklarade hårvarumärket Manic Panic kommer till Sverige

Det ikoniska hårfärgsvarumärket med rockstjärnestatus, Manic Panic kommer äntligen till Sverige! Manic Panic grundades av systrarna och de tidigare Blondie-sångerskorna Tish och Snooky Bellomo i New York 1977. Sedan dess har Manic Panics kreativa semi-permanenta hårfärger låtit stora namn från Cyndi Lauper, Cher och Prince till Lady Gaga, Rihanna och Kim Kardashian att rocka kreativa, färgrika frisyrer. Ur Manic Panic sortimentet hittar du allt du behöver för att uppnå och bibehålla en färgsprakande toning – utan att slita på håret. Enligt Manic Panics motto “Testat på kändisar, inte djur” har deras produkter alltid varit, och kommer alltid att vara, veganska och cruelty-free.

Manic Panic föddes i New York 1977 då systrarna och före detta Blondie-sångerskorna Tish och Snooky Bellomo öppnade den första punkrock-boutiquen på Manhattan. Succén var ett faktum och världsstjärnor som Prince och Cher vallfärdade dit. Deras bästsäljare var Manic Panics färgstarka hårfärger som var lika populära då som nu, och fortfarande idag frekvent används av kändisar som Rihanna, Kim Kardashian, Nicki Minaj, Billie Eilish och många fler. Manic Panic drivs och ägs än idag av Tish och Snooky Bellomo och är ett av få helt kvinnoägda, internationella skönhetsimperier.

Manic Panics motto är “Testat på kändisar, inte djur”. Sedan starten 1977 har deras produkter alltid varit veganska och cruelty-free. I sortimentet finns flera sorters blekningar, semi-permanenta hårfärger och hårvårdsprodukter för den som antingen vill experimentera med en lättare toning eller gå all in med en färgsprakande nyans. Manic Panics produkter hjälper dig att uppnå och behålla den perfekta kreativa nyansen – utan att slita eller skada håret. Hårfärgerna är fria från skadliga kemikalier som exempelvis ammoniak och parfym, och är berikade med balsam som vårdar och återfuktar blekt hår samtidigt som de ger en färgrik toning. Manic Panics produkter finns tillgängliga att köpa på Lyko, Shock, Bluefox, Parfymonline, Stylingagenten och via Manic Panics egna webbsida.

Manic Panic High Voltage Classic Cream finns tillgänglig i 41 färgsprakande nyanser, från sockervaddsrosa till midnattsblått, och är Manic Panics mest sålda hårfärg. Pastellnyanserna håller upp till omkring fyra tvättar i blekt hår, och de mörkare nyanserna håller upp till omkring tjugofem tvättar i blekt hår. Manic Panic High Voltage Classic Cream har en krämkonsistens och appliceras direkt i håret utan att blandas med väteperoxid för en smidig och mer skonsam toning. För en mer intensiv toning har Manic Panic tagit fram Amplified Cream, som även den är en semi-permanent hårfärg, men som håller 30% längre än High Voltage Classic Cream.

För att du ska få ett så färgstarkt resultat som möjligt har Manic Panic tagit fram blekningskiten Flash Lightning. Blekningskiten kommer i två styrkor, 30 vol (9%) samt 40 vol (12%), för en extra stark blekning. Flash Lighting blekningarna innehåller allt som du behöver för att lyfta håret innan toning; blekningspulver, developer, blandskål, plastmössa, appliceringsborste och plasthandskar. Givetvis är även Flash Lightning kiten veganska och cruelty-free, precis som alla Manic Panic produkter alltid har varit och alltid kommer att vara.

Manic Panics mission är att sprida sin regnbågsfärgade vision om kärlek, frihet och glamour, samtidigt som de verkar aktivt för att bidra till en bättre värld. Varje år donerar Manic Panic så mycket som möjligt, och som allra minst, 15% av nettovinsten till välgörenhetsorganisationer som Breast Cancer Research Foundation, PETA och World Wildlife Fund.