Vid Österrikes högsta toppar pågår skidsäsongen ända fram till maj

Foto: Zell am See-Kaprun Tourismus.

Även om våren så smått börjar göra sig påmind, kan skidälskare fortfarande njuta av snö i backarna ända fram till maj om de väljer skidorter på hög höjd. De två österrikiska regionerna Obertauern och Zell Am See-Kapun erbjuder snöfyllda backar och sol under större delen av våren.

Det är inte bara under sportlovsveckorna som Österrike bjuder på bra skidåkning. Faktum är att den kan vara ännu bättre senare på säsongen, inte minst på grund av mindre trängsel bland skidåkarna. Skidorterna Obertauern och Zell Am See-Kaprun i Österrike fortsätter att locka skidentusiaster långt in på våren med sina snörika och soliga pister.

Obertauern, som ligger högt uppe i bergskedjan Hohe Tauern, är en av Österrikes mest snösäkra skidområden. Trots vårens varmare temperaturer kan skidåkare förvänta sig nyfallen alpin snö fram till och med april. I Zell am See-Kaprun varar skidsäsongen ända fram till juni tack vare dess geografiska höjd och effektiva snöläggning. Vidare är Zell am See-Kaprun känt för sitt pittoreska läge vid sjön Zeller See, en gigantisk sjö som omges av snötäckta berg.

Färre skidåkare i backen

Förutom att solen kikar fram allt oftare under vårmånaderna, finns även andra fördelar med att planera sin skidsemester under säsongens senare del. Det är betydligt färre skidåkare i pisterna och därmed också mindre trängsel vid liftar och afterski, samt lättare att reservera rum och bord vid hotell och restauranger.

”Genom att välja en skidsemester i Obertauern eller Zell am See-Kaprun under skidsäsongens senare del kan man njuta av lugna backar. När antalet skidturister minskar efter sportlovsveckorna och påsklovet upplever vi att det är en mer avslappnad stämning i pisterna. Färre skidåkare ger också bättre snöförhållanden och i slutändan mer tid och rum att njuta av vårsolen”, säger Johanna Krainer, marknadsföringsansvarig för den Skandinaviska marknaden, på SalzburgerLand Tourismus.