Ritter Sport vill göra choklad naturvänlig – storsatsar i Sverige!

Ritter Sport har kommit till Sverige! Ritter Sport är välkända för sitt färgglada utbud fyrkantiga chokladkakor gjorda av riktigt god choklad med fokus på högkvalitativa ingredienser. Nu har man siktet inställt på den svenska marknaden och förutom att producera riktigt god choklad– vill det tyska chokladföretaget även producera choklad som gör gott för planeten.

Naturen ger oss allt vi behöver för produktionen av kakao, men det är också just det som kan vara en del av problemet. Genom att överexploatera denna naturresurs kan alltså kakaoproduktionen orsaka klimatförändringar, något som många av oss inte riktigt känner till. Därför är Ritter Sport på ett uppdrag att producera den mest naturvänliga chokladen på marknaden.

Visste du att 40% av all kakao som plockas i världen går till spillo till följd av felaktig hantering av träden? Produktionen av naturvänlig choklad startar hos de bönder som odlar kakaon.

När bönderna får lära sig mer om det rätta sättet att odla kakao får det stora effekter på naturen och klimatet. De kommer att få en bättre skörd, samtidigt som det blir bra för naturen. Inga fler landytor behövs, ingen mer erosion av jorden och färre växtsjukdomar. Vilket i sin tur skapar förut- sättningar för biologisk mångfald. Som en del av resan att producera naturvänlig choklad valde Ritter Sport 2012 att köpa mark i Nicaragua för att starta sin egen kakaoodling ”El Cacao”.

Detta för att skydda naturen och den biologiska mångfalden. Hälften av ytan på El Cacao används för kakaodling för att skapa Ritter Sports goda choklad; den andra hälften består av skog och våt- marker som förblir orörda för att skydda den biologiska mångfalden. Idag är man den enda stora chokladproducenten i världen som äger sin egen kakaoplantage.

Som ett familjeägt företag som verkat i generationer är hållbarhet och miljö en naturlig del i Ritter Sports DNA. Ritterfamiljen bestämde sig tidigt för att investera i att förändra choklad-
världen för vår gemensamma framtid. Hållbarhet genomsyrar hela företaget genom ett rad initiativ och mål:

  • 2018 blev all kakao certifierad av Rainforest Alliance/UTZ Cocoa och Fairtrade Cocoa Program
  • 2019 bekräftades produktionen som helt klimatneutral
  • 2020 nåddes ännu en viktig milstolpe där Ritter Sport också blev ett klimatneutralt företag, vilket innebär att Ritter kompenserar för de utsläpp som de har direkt påverkan på (Scope 3*).
  • 2025 kommer hela distributionskedjan att bli fullt klimatneutral (Scope 3**) Redan i våras smygstartade man lanseringen i Sverige, och nu gör man en storsatsning på den svenska marknaden genom en OOH-kampanj med budskapet ’naturvänlig choklad smakar bättre’. Kampanjen startar vecka 43 på 1150 platser runt om 190 svenska städer i nära anslutning till matvaruhandeln. Från och med nu hittar du hela Ritter Sports sortiment på ICA, Coop, City Gross, Lidl, Mathem m.fl. Läs mer om Ritter Sport och deras resa för att bli naturvänlig: www.naturefriendlychocolate.com/sv