Öijared Resort – Puls och vila i en egen värld

Öijared Resort – Sveriges största golfanläggning med tre 18-hålsbanor och en elbelyst Multibana designad av Pierre Fulke med 9 hål och ett spännande och varierat innehåll som golf, footgolf, frisbeegolf.

Resorten ligger strax utanför Göteborg på den natursköna halvön mellan sjöarna Mjörn och Sävelången. I ett andlöst vackert landskap leder vägarna dit genom hagar och hästgårdar. Golfen är Öijared Resorts hjärta och det spektakulära klubbhuset, ritad av Gert Wingårdh 1988, är ett exempel på viljan att sticka ut ordentligt via den stora arkitektens vision om form och material. Det prisbelönta huset är ett arkitektoniskt mästerverk och ett varumärke för miljö och människors möten, dvs allt det som Öijared Resort står för.  

Driften präglas av ett starkt engagemang och lyhördhet för tidens krav. Det är en naturens och kulturens destination där tystnad och inre resor blandas med samtal, samvaro och gott liv.

– Vi vill dela platsens rika innehåll och upplevelser med våra gäster, säger Sandra Taranger Eberstein, Vd för Öijared Resort. 

– Upplevelser som fokuserar aktivitet, träning och total avkoppling med goda måltider och skön sömn. Puls och vila i en egen värld. Allt detta bara 35 min från Göteborg. Här finns restaurang med matglädje och stämning i fokus, unika hotellrum med stor flexibilitet för såväl det lilla som stora sällskapet. Öijared Bad och Bastu med olika basturum, isdusch, inomhuspool och en varm utomhuskälla. Självklart finns även ett välutrustat gym. En komplett, funktionell och vacker konferensanläggning som ger utrymme för nya tankar och idéer.  

Och utvecklingen fortsätter, berättar Sandra. – För att skapa bättre och fastare spelytor förbättras och dräneras kontinuerligt våra tre 18-hålsbanor. I takt med gästtillströmningen har köket, restaurangen och loungen genomgått ett rejält skönhetslyft. Nytt kök, ny inredning av högsta kvalité och hållbara material, ofta med lokal anknytning, gör det bekvämare för gästen samtidigt som det bidrar till att stärka restaurangkonceptet.

Kort och gott. Öijared Resort erbjuder något för alla, golf, vandring, bad och bastu, konferens och event. Hit kommer gästen för att få eller för att göra av med energi. Kanske är det lika mycket en inre resa, för att lyfta eller för att landa.